Земеделските производители в Централна Индия се оплакаха, че диви папагали

...
Земеделските производители в Централна Индия се оплакаха, че диви папагали
Коментари Харесай

Пристрастени към опиума папагали нападат макови плантации

Земеделските производители в Централна Индия се оплакаха, че диви папагали правят постоянни нападения над маковите плантации. Птиците, които са се пристрастили към опиума, са се научили по кое време и по какъв начин да атакуват растенията.

Кадри демонстрират по какъв начин дивите папагали раздират маковите шушулки. Някой пернати даже отнасят растенията със себе си.

Опиянените птици се блъскат в дърветата и летят на зигзаг, до момента в който не спре въздействието на опиата. Фермерите се оплакват, че огромни ята идват да кълват маковете по 30-40 пъти дневно.



Понякога птиците изчакват хората да нарежат чашките на маковете, с цел да узреят по-бързо. Дори са се научили да се прикриват и да се спускат в маковите полета, без да издават никакъв тон. Фермерите описват, че папагалите са станали толкоз пристрастени към опиума, че се постанова да дежурят в полетата непрекъснато.

Папагалите постоянно могат да се видят легнали зашеметени в полето. След като резултатът от опиума обаче изчезне, те се отдръпват, с цел да се върнат по-късно и да нанесат „ нов удар”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР