Земеделските производители трябва да се сдружават, за да бъдат конкурентни

...
Земеделските производители трябва да се сдружават, за да бъдат конкурентни
Коментари Харесай

Вътев посъветва земеделците да се сдружават, за да са конкурентни

Земеделските производители би трябвало да се сдружават, с цел да бъдат конкурентни на пазара, съобщи в с. Мало Конаре министърът на земеделието Кирил Вътев пред производители на оранжерийна продукция в Пазарджишко, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

„ Предстои да се обсъдят данъчни облекчения за зеленчукопроизводителите и облекчение на процеса с опаковката и пласмента на стоката. За да се случи това е належащо производителите да бъдат в сдружения “, сподели Кирил Вътев.

„ Големият ни проблем е, че ние не обичаме да се сдружаваме и да се кооперираме, с цел да си понижим разноските и да станем по-конкурентни. Това ни е казусът. Няма по какъв начин да сме конкурентни всеки самичък. Изводът е, че би трябвало в действителност да си сплотяваме напъните, с цел да понижим разноските по веригата на доставки и по пътя на цялата продукция “, съобщи министърът на земеделието.

Той изясни, че като цяло има доста съществено напрежение в страните от Европейския съюз (ЕС) и Европейската комисия доста съществено би трябвало да се замисли, тъй като към този момент е обществена загадка, че се приготвя едно либерализиране на украинския импорт за целия Европейски Съюз.

Според министъра преди да се стигне до либерализация, би трябвало да се отговори на въпросите украинският импорт наведен ли е по всички стандарти на Европейски Съюз, които оскъпяват продукцията, всички екологични условия, зелени политики и други. По думите на Вътев няма да има страна, която да не реагира на тази либерализация.

„ Надявам се, че това се схваща доста добре и от политиците в Брюксел и ще се реагира съответно на това желание “, уточни още земеделският министър.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР