Земеделските производители ще получат държавна помощ в размер на 86.9

...
Земеделските производители ще получат държавна помощ в размер на 86.9
Коментари Харесай

Земеделските производители ще получат 86.9 млн. евро помощ

Земеделските производители ще получат държавна помощ в размер на 86.9 млн. евро (170 млн. лева.) поради неподходящите последствия, които търпят от войната в Украйна. Това става допустимо, откакто в понеделник Европейската комисия даде зелена светлина на държавната скица.

Тя е утвърдена според Временната рамка за държавна помощ при рецесии и преход, призната от Комисията на 9 март 2023 година и променена на 20 ноември 2023 година, с цел да се поддържат ограничения в браншове, които са от основно значение за ускорение на екологичния преход и понижаване на зависимостта от горива.

Само преди две седмици Брюксел разреши и изплащането на 61.3 млн. евро в помощ на зърнопроизводителите, които до преди месец стачкуваха.
За кого и по какъв начин ще бъде разпределена помощта?
От нея ще могат да се възползват първоначални селскостопански производители в секторите на отглеждането на животни, пчеларството, производството на плодове и зеленчуци, маслодайни рози, вино и тютюн, които са изложени на риск от загуба на финансова ликвидност заради компликациите на селскостопанския пазар, провокирани от войната на Русия против Украйна.

Подкрепата съставлява помощ в стеснен размер под формата на директни безплатни средства. Те не могат да надвишават 280 хиляди евро на бенефициер и би трябвало да бъдат предоставени не по-късно от 30 юни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР