Земеделските производители се събират на голяма среща на Общогръцкия Координационен

...
Земеделските производители се събират на голяма среща на Общогръцкия Координационен
Коментари Харесай

Гръцките фермери пак стягат трактори за протести

Земеделските производители се събират на огромна среща на Общогръцкия Координационен комитет на блоковете от цялата страна, където ще  решават за нови митинги срещу правителствената политика по жизненоважни въпроси, оповестява в Български вести, който е български вестник излизащ в чужбина.

Според изданието, фермерите стачкуват против нарастването с 2% на осигурителните вноски, които удрят 23.20% от приходите им за 2018 година, а осигурителните вноски няма да се приспадат от налога, както беше в действие през тази година, а ще се смятат за приходи и ще се таксуват с налог. Протестират още срещу понижаване на обществените помощи  в региона на публичното опазване на здравето и горивото за отопление. Особено в опазването на здравето обстановката е трагична.

Огромният дефицит в лечебните заведения и здравните центрове на личен състав ще се задълбочи, което основава проблеми на популацията. Засега никой не може да каже какво ще решат. Сигурно е, че в неделя от 12.00 ч стартира срещата, осведоми още изданието.

Когато се заприказва за митинг на гръцки фермери в пограничния регион на ГКПП-Кулата-Промахон  хората се изнервят. Притесненията идват от обстоятелството,че от години пристигна ли зимния интервал и фермерите затварят с трактори  българо-гръцката граница, с цел да си бранят правата, само че нарушават правата за свободно напредване на артикули и хора в Европейски Съюз.

Блокадите са до болежка познати на родните превозвачи и по тази причина с интерес ще се наблюдават дейностите на гръцките фермери.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР