Земеделските производители от Ръжево Конаре са готови да излязат на

...
Земеделските производители от Ръжево Конаре са готови да излязат на
Коментари Харесай

Фермерите от Ръжево Конаре: 100 процента обезщетение или зат...

Земеделските производители от Ръжево Конаре са подготвени да излязат на втори митинг, в случай че на следващия ден до края на деня не получат отговор от Министерството на земеделието, който ги удовлетворява. Те упорстват за погашение на 100 % компенсации от градушката на 29 август, защото вредите от естествената буря са 100 %.

Този път обаче ще затворим пътя Пловдив-Карлово на разклона за Хисаря и няма да отстъпим, съобщи земеделският производител Живко Здравков. Неговото поле от 400 декара пипер от сорта „ капия “ е унищожено 100 %, а за три-четири дни оттогава до през днешния ден задачите растения с плодовете по тях са на каша на земята.

Миналия ден в Ръжево Конаре комисия е описала вредите, специалистите декларирали, че ще признаят 100 % вреди на Живко Здравков, само че той към момента не е получил протокол от инспекцията. Загубите на земеделския производител от градушката са в размер на 1 260 000 лв.. Стоя с документи зад всеки лев, съобщи Здравков пред „ Марица “. Освен това имам отговорности към компании в размер на 120 хиляди лв., които освен това злополучие не знам по какъв начин ще изплатя.

Живко Здравков е един от най-големите производители на пипер от сорта „ капия “. Снабдявам цяла Южна България, както и най-големите заводи за лютеница и консерви – „ Траки “, „ Дерони “ и „ Астарта “, описа той пред „ Марица “.

Аз съм безупречен поданик, от моето произвеждане за последните пет години съм платил налози на страната в размер на 515 000 лв., сподели още Здравков. Той посочи, че още през март е внесъл налозите за последната година, които възлизат на 180 000 лв..

Земеделският производител е безапелационен, че в случай че не бъде заплатен, той няма да може да възвърне производството.

Затова и аз, и сътрудниците ми чакаме отговор до на следващия ден и в случай че не сме задоволени, ще протестираме, до момента в който получим съответен отговор и съответно обезщетение. Този път митингът ще е мощен, в него ще вземат участие сътрудниците от всички села, пострадали от тази градушка, съобщи земеделският производител Живко Здравков.

Заставам напълно зад настояванията на земеделските производители, съобщи кметът на Ръжево Конаре Димитър Гинов. Ще бъде извънредно незаслужено в случай че страната не ги обезщети. Тези хора обезпечават зеленчуците на половин България, заплащат налози, дават работа на хората, само че при такова злополучие, за което те нямат виновност и от чиито последствия не могат да излязат без поддръжка, би трябвало страната да им подаде ръка - да протегне ръка към тях освен да взема, само че и даде. Затова ще бъда с тях на митинга, съобщи пред " Марица " кметът на Ръжево Конаре.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР