Земеделските производители от област Ямбол са в готовност да блокират

...
Земеделските производители от област Ямбол са в готовност да блокират
Коментари Харесай

Земеделци от Ямболско са в готовност да блокират изходите на АМ „Тракия“

Земеделските производители от област Ямбол са в подготвеност да блокират изходите на автомагистрала „ Тракия “ край селата Веселиново, Кабиле и Дражево. Решението дали и по кое време ще има протестни дейности ще бъде взето на следващия ден, заяви ръководителят на локалния Съюз на зърнопроизводителите Стоян Александров. 

Браншовите организации ще вземат решение по места. „ Някои организации са доста войнствено настроени и са подготвени да излизат още на следващия ден. Дано не сте стига до сходно нещо, защото ние постоянно сме вземали решенията с болшинство “, разяснява пред публицисти той.

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) не желае оставката на земеделския министър, акцентира ръководителят на браншовия съюз в Ямболско. „ Никога нашата организация не е имала политически претенции “, сподели още Стоян Александров, който е в Управителния съвет на НАЗ.

По думите му зърното в доста хранилища стои непродадено, а стопаните не могат да осъществят продукцията си даже и на загуба. „ По закон ние нямаме право да продаваме под себестойност, а тази година себестойността е доста висока, тъй като консумативите бяха с най-висока цена, в сравнение с сме влагали до момента “, изясни той.

Проблем за зърнопроизводителите е и междуфирмената задлъжнялост, уточни още Александров. „ Увеличена е на 40 % по информация на компаниите снабдители. Докато предишни години е била 10-15-20% “, посочи ръководителят на браншовата организация в Ямболско.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР