Земеделските производители от Ферес, Пеплос и околностите помогнаха снощи в

...
Земеделските производители от Ферес, Пеплос и околностите помогнаха снощи в
Коментари Харесай

В Гърция е страшно, фермери извадиха трактори срещу бежанците, чуват се изстрели ВИДЕО

Земеделските производители от Ферес, Пеплос и покрайнините помогнаха нощес в напъните на полицията и военните сили да предотвратят навлизането на огромен брой мигранти в Еврос.

Според локалния уеб страница „ те основали чувство за тези, които считали да преминат от турска към гръцка територия, че опитът им ще бъде несполучлив “.

В региона имаше също съсредоточени и доста доброволци, които подкрепяха напъните на силите за сигурност, написа "Български вести ".

В същото време напрежението по границата сред Турция и Гърция остава високо. Над 15 000 индивида остават блокирани в граничната зона.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган е разговарял с канцлера на Германия Ангела Меркел и е показал, че е належащо да се съблюдават интернационалните спогодби и да се разпределя заслужено отговорността за бежанците.Според Анкара, обещаният от Брюксел спомагателен един милиард евро е непълен, и за това страната се отхвърля от него.

Днес в Гърция идват водачите на Европейския съюз – ръководителите на Европейския съвет и Комисия – Шарл Мишел и Урсула Фон Дер Лайен, както и ръководителят на Парламента Давид Сасоли. Домакин на срещата ще бъде гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис.

Заради напрежението сред Турция и Гърция се анулира срещата, която министър председателят Бойко Борисов искаше да инициира в София. Вчера стана ясно, че турския президент Реджеп Таийп Ердоган и гръцкия министър председател Константинос Мицотакис.

Очаква се обаче и други евролидери да създадат старания сходна среща да се състои, с цел да се откри консенсус. Междувременно нарастват терзанията от филантропична рецесия на Пазаркуле.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР