Земеделските обекти да не представят обезпечение от 20 000 лева

...
Земеделските обекти да не представят обезпечение от 20 000 лева
Коментари Харесай

Земеделските петролни складове – без гаранция

Земеделските обекти да не показват поръчителство от 20 000 лв. банкова гаранция, а уверение за базите им да се дава гратис. Това разискаха на срещата с министър-председателя Бойко Борисов представители на няколко аграрни асоциации, заяви пред „ Труд ” Емил Димитров-Ревизоро.

Същото важи и за камионите, пренасящи горива.

При тях министър председателят е разпоредил Автомобилната администрация (ДАИ), Министерство на вътрешните работи и КФН да обменят информация в действително време и всеки камион, пренасящ горива да е механически изправен и с платени застраховки. Камиони, транспортиращи контрабандни горива или такива с неразбираем генезис ще подлежат на конфискация – и горивата, и камионите.Премиерът одобрил концепцията срокът за превеждане в сходство на земеделските обекти да бъде повишен на 8 месеца – до Нова година.

На срещата станало ясно, че земеделците не са третирани като търговци и всички обезпечения по директивата на закона не важат за земеделци и производители, тъй като те касаят търговците на едро.

Министър-председателят обърнал внимание на заплахата при транспорта на горивата от базите на земеделците до техниката на полето. Той категорично изискал да не се позволява прекосяването на нерегистрирани цистерни с горива по пътищата, обитаемоте места и учебни заведения.

В момента в целия Европейски Съюз по директивата АДР (свидетелство за транспорт за рискови товари) има специфични условия за нуклеарни и химични субстанции, както и за горива. Единствената позволена опция за транспорт на посочените е преместването им в стандартизирани съдове с съдържимост до 1 звук, разграничени в туби или контейнери. Земеделците упорстват европейското законодателство да не се ползва за тях, а да имат специфичен режим.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР