Земеделските кооперации в община Павликени са изпратили запитване до земеделското

...
Земеделските кооперации в община Павликени са изпратили запитване до земеделското
Коментари Харесай

Фермери търсят бързи тестове за Covid-19


Земеделските кооперации в община Павликени са изпратили питане до земеделското министерство и Държавен фонд „ Земеделие “ по какъв начин могат да бъдат набавени бързи проби против ковид, при положение, че служащ в стопанството е със признаци за болестта, оповестява БНР. Земеделските стопани са в подготвеност да одобряват безработни.

Стопанствата са затворени за достъп на външни лица, служащите в тях съблюдават всички въведени противоепидемични ограничения, само че земеделските кооперации имат терзания, уточни Христо Петров от Регионалната организация на Националния фермерски съюз в Павликени:

„ Като няма такива бързи проби, в случай че излезе някой с позитивна проба сред нашите служащи, да не ни затворят фермите, да не можем да сеем “.

Кооперациите са подготвени да наемат безработни, само че упорстват за понижаване на административната тежест по еднодневните трудови контракти.

Земеделските стопани в Павликенско чакат добра годишна продукция, акцентира Христо Петров:

„ Пшеницата пострада от студа, възвръща се. Сеем в естествени темпове пролетните култури. Имахме проблеми с пропаднали площи с рапица “.

Фермерският пазар в Павликени също възвръща работата си.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР