Земеделски земи се отнемат от МО и се включват в

...
Земеделски земи се отнемат от МО и се включват в
Коментари Харесай

Промениха статута на редица имоти

Земеделски земи се лишават от МО и се включват в Държавния аграрен фонд

Министерският съвет одобри решение за лишаване на аграрни земи от Министерство на защитата и включването им в Държавния аграрен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са девет поземлени парцела, намиращи се в област Хасково, община Харманли, в местностите,,Станково дере “ и,,Ламуржата “. Имотите са с трайно предопределение на територията: земеделска. За тях е отпаднала нуждата, обвързвана с защитата и сигурността на страната, заради което с признатото Решение на Министерския съвет тези аграрни земи се включват в Държавния аграрен фонд.

Общинска работа по земеделие - Борово получава безплатно за ръководство парцел в град Две могили

С решение на Министерски съвет парцел обществена държавна благосъстоятелност в град Две могили е възложен за безплатно за ръководство на Областна дирекция „ Земеделие “ - гр. Русе, за потребностите на Общинска работа по земеделие - Борово, офис Две могили. Досега парцелът е употребен от Министерството на вътрешните работи за потребностите на ОДМВР - Русе, само че е с отпаднала за ведомството потребност.
В едномесечен период министърът на вътрешните работи и шефът на Областна дирекция „ Земеделие “ - гр. Русе би трябвало да провеждат приемането и предаването на парцела, а регионалният шеф на област Русе да сформира акт за обществена държавна благосъстоятелност.

Променя се статутът на части от държавни парцели, употребявани от „ Гранична полиция “ в Любимец, Свиленград и Ивайловград

Правителството разгласи елементи от парцели - обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност. Те се намират в област Хасково в поземлени парцели с предоставени права за ръководство на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Главна дирекция „ Гранична полиция “ за осъществяване функционалностите на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ Смолян. Към днешна дата те към този момент не се употребяват по предопределение, заради заплаха от самосрутване. Зданията ще бъдат отстранени по реда на Закона за устройство на територията, а средствата, нужни за това, ще бъдат обезпечени за сметка на Министерство на вътрешните работи

Министерството на труда и обществената политика получава ръководството върху държавен парцел в Бургас

Министерският съвет дава на Министерството на труда и обществената политика ръководството върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност за осъществяване на функционалностите на ведомството. Той се намира на ул.,,Булаир “ No 10 в гр. Бургас и съставлява терен с повърхност 388 кв. м с издигнатите в него триетажна и четириетажна постройка.
Необходимостта от парцела е обвързвана с преобразуването на Държавно дружество „ Българо-германски център за професионално образование “ в административна конструкция, подчинена на министъра на труда и обществената политика

Община Радомир получава ръководството върху държавен парцел за обществени потребности

По решение на Министерския съвет община Радомир получава ръководството върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност за потребностите на Центъра за социална поддръжка в Радомир. Дейността му е обвързвана с предварителна защита на изоставянето, насилието, отпадането от учебно заведение, деинституционализация и реинтеграция на деца в риск от 0 до 18 години и техните фамилии. Имотът се намира в постройка №1 в ж.к. НОЕ в общинския център и съставлява апартамент на първия етаж с повърхност 75,64 кв. м дружно с прилежащо мазе. Той е ръководен досега от Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Перник, само че е с отпаднала за ведомството нужда

Променя се статутът на държавни парцели в гр. Видин

Правителството разгласи парцели - обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност. Те се намират в кв.,,Южна промишлена зона “ на гр. Видин и съставляват независим обект в постройка със застроена повърхност 170 кв. м и аграрен парцел с издигнати в него пет здания, които са с обща застроена повърхност 1536 кв. м. Имотите са с отпаднала потребност за Министерство на земеделието и ще бъдат предоставени за ръководство на регионалния шеф на Видин, според Закона за държавната благосъстоятелност.

Община Лесичово получава държавен парцел за създаване на център за разделно събиране на строителни боклуци

С решение на държавното управление община Лесичово поучава държавен парцел в землището с. Калугерово, с повърхност 46867 кв. м. Имотът ще бъде употребен за построяването на общински „ Център за разделно събиране и подготовка за повторна приложимост на строителни боклуци от семействата “. Инвестиционното желание на община Лесичово се финансира по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “. Основната му цел е понижаване на количествата на депонираните и нарастване на рециклирани или оползотворени хранителни битови боклуци, както и предотвратяването на смесването на строителни с битови боклуци.

Община Харманли ще стопанисва „ Изворът на Белоногата “
По решение на Министерския съвет община Харманли получава ръководството върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност в м. „ Хамаза “ – гр. Харманли. Той съставлява терен с повърхност 8499 кв. м и разположената в него културна полезност „ Герганина чешма “ ( „ Изворът на Белоногата “).
Общината ще предприеме ограничения за зашитата, опазването и популяризирането на културното завещание посредством разнообразни средства за финансиране като стратегия „ Опазване на недвижимото културно завещание “ към Министерството на културата (МК), средства от бюджета на общината или посредством финансиране от разнообразни европейски планове и стратегии. Общината е изготвила капиталов план „ Благоустрояване м.,,Изворът на Белоногата “, гр. Xapманли, който е координиран с МК през 2016 година

Община Карнобат получава държавен парцел за обществена активност

С решение на държавното управление община Карнобат получава собствеността върху парцел -частна държавна благосъстоятелност в гр. Карнобат. Имотът съставлява жилище, намиращо се на ул.,,Стефана Чамурова “ № 51В, вх. Б, ет. 4, със застроена повърхност 76,12 кв. м, с прилежащо избено помещение с повърхност 5,51 кв. м и таванско помещение с повърхност 8,52 кв. м, дружно с идеални елементи от общите елементи на постройката и правото на градеж върху поземления парцел.
Община Карнобат ще употребява парцела за обществени действия, обвързвана с настаняване на жители с открити жилищни потребности. Имотът, ръководен все още от регионалния шеф на област Бургас, е с отпаднала нужда за регионалната администрация.

Община Радомир получава държавен парцел за потребностите на СУ „ Св. Кирил и Методий “

Министерският съвет разгласи парцел - обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност и го трансферира в благосъстоятелност на община Радомир. Поземленият парцел с повърхност 6605 кв. м се намира на ул.,,Цар Освободител “ № 1 в гр. Радомир. Включва и постройка на два етажа, със застроена повърхност 997 кв. м, с предопределение за обучение. Имотът ще бъде употребен за потребностите на Средно учебно заведение „ Св. Кирил и Методий “ в града.

Община Пловдив получи държавни парцели за разширението и реконструкцията на,,Голямоконарско шосе “

Правителството разгласи парцели обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност и ги трансферира на община Пловдив за разширението и реконструкцията на,,Голямоконарско шосе “.
Реализацията на плана е за повишение пропускателната дарба на една от най-натоварените входно-изходни артерии на град Пловдив и съществена пътна връзка с автомагистрала „ Тракия “.
Общината разполага с нужните финансови средства за ръководство и поддържане на парцелите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР