Земеделски производители от цялата страна излизат днес на протест. Началният

...
Земеделски производители от цялата страна излизат днес на протест. Началният
Коментари Харесай

Национален протест на земеделските производители блокира днес страната

Земеделски производители от цялата страна излизат през днешния ден на митинг. Началният час в Хасково, Добрич, Ямбол, Разград, Сливен, Видин, Русе, Пазарджик, Силистра, Враца, Монтана и Стара Загора е 10.30 ч., а мотивът – вносът на украинско зърно.

Протестно шествие със селскостопански машини в Хасково ще премине по основен път Е-80, заяви Българска телеграфна агенция. Близо 100 аграрни машини ще преминат по централните булеварди на Добрич с гледище европейските „ солидарни коридори ” за експорт на украинско зърно да минават директно през България. Стопаните упорстват за подкрепяне от Кризисния запас в селскостопанския бранш на Европейски Съюз. Те се афишират срещу добива на газ в землищата на община Генерал Тошево.

Зърнопроизводителите от Разград ще се включат в митингите с 40 машини. Те ще преминат през улицита на града с претенции за обезщетения за високите цени на горивата, торовете и препаратите за растителна отбрана.

В Силистра е планувано шествие със земеделска техника по основни булеварди и кръстовища до контролно-пропусквателен пункт Силистра – Кълъраш, както и през фериботния комплекс в село Айдемир. Граничните пунктове няма да преустановят работа.

Във Враца шествието ще премине през основни кръстовища до основен път Е-79.

В област Монтана протестните дейности ще продължат до 16 ч. Те ще се съберат на околовръстното шосе край Монтана, ще преминат в шествие със селскостопанската техника през града.

Пътищата в Ямболска област ще бъдат блокирани към обяд – двата лъча на шествието ще се насочат към Автомагистрала „ Тракия ”. В митинга ще се включат 60 селскостопански машини.

Движението в Сливен ще бъде затруднено - към 40 селскостопански машини ще се включат в шествието. Фермерите стачкуват против нерегламентирания импорт на пшеница, слънчоглед и олио от Украйна.

Централният бул. „ Христо Ботев ” в Русе също ще бъде блокиран в символ на митинг против безконтролния импорт на зърно от Украйна, високите цени на торовете, на горивата и препаратите, както и изискванията на зелената договорка на Европейски Съюз.

Основните  пътни артерии на Пазарджик също ще бъдат блокирани към обед.

Зърнопроизводители в Стара Загора ще преминат по улиците на града, само че до блокиране на Автомагистрала „ Тракия ” няма да се стигне.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР