Земеделски производители от Хасково алармираха, че по схемата за обвързаното

...
Земеделски производители от Хасково алармираха, че по схемата за обвързаното
Коментари Харесай

Производители алармират за злоупотреби по схемата за обвързано подпомагане

Земеделски производители от Хасково сигнализираха, че по схемата за обвързаното подкрепяне на произвеждане на плодове и зеленчуци се правят злоупотреби и желаеха доказването на производството да става единствено с фактура, като се изключат приемателно-предавателните протоколи, с които се правят измами.

Позицията ще бъдат показана пред Консултативния съвет, който ще се организира в края на месеца при министъра на земеделието Десислава Танева.

" Схемата за обвързаното подкрепяне за плодове и зеленчуци не работи добре и има благоприятни условия за злоупотреби ". Мнението изрече производителка на череши от Димитровград: " Има доста декари, доста площи, които се направиха с източване на пари. И освен в бранш плодове. Същата работа е в зеленчуците. Дали го има като численост насаждения в декари, никой не е пристигнал да ревизира ".

Стефка Ковачева от Областната дирекция по земеделие в Хасково изяснява: " Когато има обвързана поддръжка, е да се потвърди несъмнено количество продукция, осъществена на пазара, с фактури или с приемно-приемателни протоколи ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР