Земеделски производители искаха да обжалват заповедта, с която бяха забранили

...
Земеделски производители искаха да обжалват заповедта, с която бяха забранили
Коментари Харесай

Некадърно написана била заповедта, с която забраниха за известно време бизнес, практикуван от много българи

Земеделски производители желаеха да апелират заповедта, с която бяха забранили краткотрайно фермерските пазари. Подобни заповеди обаче не могат да се апелират по закон, макар че въпросната, която аз видях, беше извънредно неспособно написано. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " земеделският специалист Пламен Абровски по повод забраната за организирането и провеждането на пазари за всички типове домашни животни и птици заради възможното разпространяване на заболявания по животните.

" За да можеш да ограничиш по подобен метод пазарите, във връзка с продукцията ти би трябвало да се обосновеш. Не можеш в заповедта да кажеш " на база зародили огнища от такава и такава инфлуенца, африканска чума и така нататък ", изясни Абровски.

По думите му с изключение на аргументация е значимо и съществуването на явен разбор: " Къде можеш да го направиш? Защо го правиш на територията на цялата страна? Защо го правиш даже за модифицираните артикули? При състояние че птичият грип, той е като човешкия грип – сега, в който е изложен на атмосферата, той умира. Той се предава от притежател на притежател. Аз надълбоко не считам, че едно сирене може да придвижи птичи грип. Да не приказваме пък, че и за меда беше обещано това нещо. И се получи малко деформиране на пазара, тъй като тези производители, за които всички се борят и споделят, че те би трябвало да затварят веригата на доставките, да дават лично произвеждане за пазара, освен да влагат в преправка, внезапно се оказа, че не могат да продават личната си продукция, само че пък могат да я занесат в комерсиалните вериги и комерсиалните вериги ги продават. И какво се оказа – с една недотам домислена заповед лишихме земеделските производители от опцията да прибавят стойност към своята продукция и разширихме комерсиалната активност на огромните търговски вериги ", изясни Пламен Абровски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР