Зелки или не? Сигнал в социалните мрежи, придружен със снимки

...
Зелки или не? Сигнал в социалните мрежи, придружен със снимки
Коментари Харесай

Линейка с биологични отпадъци, объркани със зелки, разбуни социалните мрежи

Зелки или не? Сигнал в обществените мрежи, съпроводен със фотоси на кола за спешна помощ в София, провокира стихия от мнения. Хората го споделяха с догатката, че в колата за спешна помощ са натоварени зелки и се възмущаваха, че по време на здравна рецесия пациенти чакат, а кола за спешна помощ транспортира зеленчуци за зимнина. Каква е истината? От „ Спешна помощ " реагираха, че това е нечиста сделка и колата за спешна помощ, която е транспортна, е превозвала биологичен боклук.

Линейката не е превозвала зелки. Ако се огледа и съпостави мащабът на фотографията ще се види, че пакетите към вратата на колата за спешна помощ не са зеленчуци и напълно ясно се вижда щампата, обозначаваща рискови биологични боклуци, съобщи в ефира на „ Здравей, България " представителят на " Спешна помощ " Катя Сунгарска. По думите й в началото фотографията е била възприета като засегнатост от всички работещи в здравната помощ, които знаят, че няма по какъв начин да се случи кола за спешна помощ да транспортира зеленчуци.

Това е кола за спешна помощ, която е бракувана по избрани механически параметри. Тя се употребява единствено и само за транспортиране на рискови медицински боклуци. Това е транспортната кола за спешна помощ на „ Спешна помощ " София. В съответния случай тя транспортира сходни боклуци единствено за последните 24 часа и по тази причина е толкоз натоварена. Линейката е доста натоварена всеки ден. Сигнализацията й е непокътната, тъй като колата за спешна помощ е длъжна да алармира, че транспортира рискови боклуци и останалите водачи на пътя би трябвало да се пазят, уточни Сунгарска. По думите й в рисковите медицински боклуци попадат защитни дрехи, спринцовки и ампули различен характерен отпадък. Линейката е снимана на път към екарисажа на „ Александровска " болница, съобщи представителят на „ Спешна помощ " - София.

Натискът върху „ Спешна помощ " е измършавял леко след въвеждането на ограничаващите ограничения. За съпоставяне - преди локдауна повиквания та са били към 600 за 12-асова промяна. За вторник - незабавните медици са се отзовали на към 380-400 сигнала, уточни Сунгарска. По думите й няма дефицит на коли предвид на приемането във вторник на още 10 нови коли за спешна помощ.

За страдание няма по какъв начин да компенсираме дефицита на екипи, тъй като това е проблем, който съществува от години и няма нищо общо с пандемията. Колегите се разболяват. А преди дни изпратихме и третия си сътрудник, който изгуби борбата с COVID-19. Медиците, преболедували вируса, незабавно се връщат на работа, само че не се знае до по кое време ще издържим, съобщи тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР