Зеленски за нежеланието на Шолц да предостави Taurus: Той се

...
Зеленски за нежеланието на Шолц да предостави Taurus: Той се
Коментари Харесай

Зеленски за нежеланието на Шолц да предостави Taurus: Той се страхува от ядрените заплахи на Путин

Зеленски за нежеланието на Шолц да даде Taurus: Той се опасява от нуклеарните закани на Путин. Канцлерът на Германия отсрочва даването на ракети Taurus с огромен обхват на Украйна, тъй като се опасява от нуклеарна опасност от Русия, сподели президентът Володимир Зеленски, отбелязвайки, че нито едно оръжие не може да бъде „ в действителност потребно “ при положение на нуклеарна война, даже американските F-16 или ракети ATACMS.

Изданието назова „ взривоопасно “ обяснението на Зеленски за аргументите за отхвърли на немския канцлер Олаф Шолц да даде на Украйна Taurus.

„ Нашите сътрудници имат избрани оръжия, от които се нуждаем през днешния ден, с цел да оцелеем. Украйна се нуждае от тях, с цел да оцелее, и просто не разбирам за какво не получим тези оръжия “, сподели украинският президент, имайки поради Taurus, както и американските ATACMS ракети с дребен обхват и изтребители F-16.

Зеленски означи, че полемиките по въпроса за доставките на Taurus не престават, само че този въпрос „ не е толкоз елементарен “.

„ Доколкото разбирам, канцлерът споделя, че Германия не е нуклеарна мощ и че това е най-мощната оръжейна система в Германия “, сподели президентът.

На въпрос дали отхвърлянето на Taurus има нещо общо с нуклеарните закани на съветския деспот Владимир Путин, Зеленски сподели: „ Шолц сподели, че има. Но не мисля, че това ще отбрани света от нуклеарна опасност от Русия “.

Според него никое оръжие не може да бъде „ в действителност потребно “ в нуклеарна война, даже ATACMS или F-16.

„ Отговорът е взривоопасен, защото канцлерът Олаф Шолц до момента е оправдавал отхвърлянето на Taurus по различен метод: а точно, че не желае да трансформира Германия във война, тъй като Украйна може да употребява ракети Taurus, с цел да удари цели на територията на Русия “, написа Bild.

Миналата година Украйна изиска от Германия ракети с огромен обхват на деяние Taurus, способни да поразят цел на разстояние от 500 километра. Берлин обаче заобикаля този въпрос.

Първоначално Шолц изяснява това с обстоятелството, че такива доставки сякаш ще изискват наличието на немски бойци на земята.

Освен това канцлерът съобщи, че неправилното потребление на ракети може да докара до нахлуване против една от задачите в Москва.

В края на март Шолц съобщи, че няма да утвърди доставката на Taurus за Украйна заради опасения от война сред Руската федерация и НАТО.

Източник – Bild/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР