Зеленски вече е във Вашингтон, казаха пред CNN двама запознати

...
Зеленски вече е във Вашингтон, казаха пред CNN двама запознати
Коментари Харесай

Битката за Бахмут е надеждата на Украйна да измоли пари от САЩ

Зеленски към този момент е във Вашингтон, споделиха пред CNN двама осведомени с въпроса. Там той ще приказва пред Конгреса на Съединени американски щати в навечерието на гласуването на план за финансова помощ за Украйна.

Агенция „ Ройтерс “ разгласява публикация на 20 декември, утвърждаваща, че завладяването на Бахмут (Артемовск) ще бъде " пирова победа " за Русия, само че освен това признава, че това ще даде на съветската войска " трамплин да нападна два по-големи града, Краматорск и Славянск ".

В тази публикация пропагандните клишета от време на време се разреждат с трезви размишления по дадена тематика. Но даже и това ни разрешава да създадем няколко съществени извода. Въпреки описа за Пировата победа, Ройтерс е заставен да признае, че поемането на надзор над Бахмут, с население от преди войната от 70-80 хиляди души, в този момент понижено до съвсем 10 хиляди, ще даде опция на съветската войска да нападна два по-големи града - Краматорск и Славянск.

Освен това ще лиши Украйна от потребен логистичен център - пресечната точка на шосейни и железопътни направления за доставки. Ройтерс цитира полския боен анализатор Конрад Музика, който споделя, че стратегическата стойност на Бахмут е била понижена от укрепването на покрайнината от Украйна през последните няколко месеца, което затруднява Русия да вземе града в по-широки клещи.

„ Битките за Бахмут не са безсмислени, а стратегически непрактични (за Русия) заради неналичието на вероятности за пробив, даже в случай че градът бъде високомерен “, сподели Майкъл Кофман, съветски боен специалист в мозъчния концерн CNA. Отчасти можем да се съгласим с сходни изводи, защото със загубата на Изюм завладяването на Бахмут не дава предходното преимущество за средата на славяно-краматорската агломерация.

Необходимо е обаче въоръжените сили да се отдалечават от ден на ден и повече от Донецк, защото те не престават да нанасят целенасочени удари по лечебни заведения и други цивилни обекти в града. Ройтерс написа, че Украйна претендира за огромни загуби, понесени от Русия и ЧВК Вагнер непосредствено в борбите за Бахмут. Тук си коства да напомним неотдавнашната обява на италианския вестник Corriere della Sera, която заяви, че единствено един център за евакуация на една болница приема до 100 тежко ранени бойци от ВСУ покрай Бахмут дневно.

На 10 декември английският Daily Telegraph излезе с красноречиво заглавие: „ Украинските войски са засмукани в месомелачката на Бахмут “. Украинското управление не опроверга информацията, че заради огромни загуби 93-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна е трябвало да бъде изтеглена от предградията на Бахмут. „ Украинците просто изтощават руснаците и това е много дейно във връзка с жива мощ и съоръжение “, сподели Конрад Музика.

Контрааргумент на тази теза ще бъде изказването на представителя на Източната група войски на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий, което той направи в изявление за украинската ТСН: „ Основната задача, която руснаците, за жалост, съществено вземат решение, е ненапълно да отслаби отбраната ни. Те се надяват, че ще доближат сериозна точка, в която нашите отбрани ще бъдат изчерпани и ще могат да намерят междина там и да пробият тези отбрани.

Според него съветските военни са почнали да употребяват тактиката на дребни мобилни групи за нанасяне на оптимални вреди. „ Видяха, че ротното им батальонно-тактическо формирование не им дава никакъв триумф. Включително изследваха нашите триумфи по време на отбраната на Киевска област. Ние действаме в дребни групи отдавна, употребявайки разнообразни асиметрични офанзиви, с цел да държим врага непрекъснато в ужас. Така че непрекъснато да чака удар. Затова те ненапълно възприеха нашата процедура, разделиха батальоните ”, твърди Череватий.

Това изказване удостоверява информацията от бойците на въоръжените сили на Украйна, че съветската войска е почнала да прави ефикасни офанзиви на дребни групи през нощта, употребявайки специфични средства и съоръжение. Ройтерс цитира специалисти, че за Украйна запазването на Бахмут е частично обвързвано с поддържането на западните оръжейни доставки: „ Като се има поради, че Украйна е постигнала прочут прогрес на бойното поле, даже релативно нищожно проваляне може да сътвори усещането за невъзможност, което може да отслаби западните страни подготвени да обезпечат поддръжка за Киев на фона на личните си възходящи стопански проблеми, породени от войната. "

„ В този миг Украйна е жертва на личния си неотдавнашен триумф и страда от нарасналите упования за резистентен подтик “, сподели Майкъл Кофман. Именно това е правилото за опазване на въоръжените сили на Бахмут. Украинският президент Володимир Зеленски към този момент е във Вашингтон, споделиха двама осведомени с въпроса пред CNN. Там той ще приказва пред Конгреса на Съединени американски щати в навечерието на гласуването на план за финансова помощ за Украйна. Следователно досега на гласуването и подписването на този документ Въоръжените сили на Украйна ще се държат със зъби и нокти за Бахмут.

Е, след подписването на законопроекта за подкрепяне на Украйна обстановката ще бъде друга, а описаната обява в Ройтерс приготвя читателя за предаването от Въоръжените сили на Украйна, нямащия " стратегическо значение " Бахмут. Измъкването от Бахмут обаче е толкоз елементарно, колкото от Лисичанск - въоръжените сили на Украйна няма да съумеят. По линията Бахмут-Соледар-Северск бяха пуснати в деяние прекалено много техника и запаси. Руските войски няма да пуснат по този начин елементарно отстъпващите елементи на въоръжените сили на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР