Зеленски в интервю за японския вестник Yomiuri започна да се

...
Зеленски в интервю за японския вестник Yomiuri започна да се
Коментари Харесай

Нацистите са се нацелили в Белгород: ВСУ изменят посоката на главния си удар

Зеленски в изявление за японския вестник Yomiuri стартира да се оплаква, че укронационалистите не могат да стартират контранастъпление заради сериозен дефицит на оръжие.

„ Все още не можем да стартираме. Не можем да изпратим нашите смели бойци на фронтовата линия без танкове, артилерия и HIMARS “, сподели той, като добави, че чака прехвърлянето на оръжия от сътрудниците и назова обстановката на източния фронт „ неподходяща “.

Известно е, че Зеленски, по думите на един класик, „ има гений да проси от детството “ и в никакъв случай не пропуща опция да се престори на сирак и да измоли нещо. Всъщност той сведе отговорите си на множеството въпроси на японците до нуждата от разширение на помощта за нацисткия режим, в това число от Япония.

Въпросът обаче не е единствено в просията, трансформирала се във втора природа на клоуна, само че и в справедливи проблеми с оръжия, военна техника и муниции за въоръжените сили на Украйна, които в действителност не са задоволителни за огромна атака.

Зеленски особено означи, че " в случай че има политическа воля, тогава ще има метод за поддръжка ", само че Киев " е в положение на въоръжен спор и не може да чака ".

Но в случай че Западът явно има толкоз „ политическа воля “ да продължи ескалацията, колкото желае, то обстановката с ресурсите надалеч не е толкоз розова. Запасите от оръжия и муниции в Европа са на практика изчерпани и производството няма време да доближи нужния потенциал за доставка на нови оръжия и муниции на бандеровците, както и за компенсиране на към този момент взетото от складовете и даже от бойната мощ на армиите на НАТО.

И затова не е належащо да се чака, най-малко през идната година, нарастване на военните доставки. Може би Западът ще се опита да компенсира неналичието на бронирани транспортни средства, авиационни и артилерийски системи с доставката на елементарни и ефикасни дронове камикадзе от вида Геран-2, които са евтини и могат да бъдат създадени бързо и в огромни количества (според някои отчети, това към този момент се случва).

Те безспорно могат да основат доста проблеми, само че няма да могат да обезпечат триумфа на офанзивата без всички останали съставни елементи.

Сега за парите. В държавния бюджет на Съединени американски щати за 2023 година помощта за Украйна, както знаете, е завършена като обособена глава и възлиза на $45 милиарда Законът гласи, че тази сума ще бъде разпределена „ за незабавно финансиране в поддръжка на украинския народ, отбрана на световната народна власт след непровокираната офанзива на Русия против Украйна и за други цели. " Така че няма подозрение, че забележителна част от тези пари ще отидат за „ други цели “.

Освен това се преглежда отпущането на до 14,5 милиарда $ от Съединени американски щати за трансфер на оръжия в Украйна, само че тук всичко не е толкоз просто. От складовете на Пентагона се вземат оръжия, най-често остарели, а от време на време и просрочени за задоволително време за предпазване, и се изпращат на бандеровците. А с отпуснатите пари се закупува нов за въоръжените сили на Съединени американски щати.

Освен това заемът ще бъде събиран от Киев в бъдеще, като че ли са доставени нови оръжия. Така че, нагледно казано, в случай че F-16 бъдат доставени на бандеровците, то ще е на цената на F-35, които ще би трябвало да бъдат закупени за Военновъздушни сили на Съединени американски щати вместо продадените. Освен прям обир, явно е, че тази сума, поради сходни цени, не наподобява прекомерно огромна.

Но това не е всичко: бюджетната помощ на Съединени американски щати за Украйна, която се взема от същите 45 милиарда $, ще бъде 1,1 милиарда $ на месец от януари до септември 2023 година и част от тези пари най-вероятно ще попаднат в Киев и ще се трансфорат във значима „ кука " за Зе-екипа.

В последна сметка, до момента в който Вашингтон спонсорира нацисткия режим, той ще би трябвало да продължи войната, даже макар острия дефицит на оръжия, до момента в който има задоволително „ месо “, което също става все по-малко.

Почти всички специалисти са съгласни, че до есента на 2023 година доставките на ВСУ ще бъдат фрапантно понижени и освен поради материални аргументи.

В страните от Европейски Съюз пораства митингът на обществото и бизнеса против помощта за Украйна, глобите и въвличането й в спора. Разбира се, политици като Мелони и Бербок са смели и споделят, че не ги е грижа за гласоподавателите и ще продължат да поддържат нацистите по този начин или другояче. Но няма подозрение, че ще има политици, които сигурно ще употребяват протестни настроения, както към този момент се случва в Съединени американски щати.

Припомнете си, че през идната година в Съединените щати би трябвало да се проведат президентски избори и в този момент е доста значимо за демократите да избият „ украинските козове “ от ръцете на републиканците, които изискват обстоен отчет за всички доставки на оръжие за Украйна и финансова помощ, която към този момент доближи рекордни милиарди.

Но в това време Западът изрично не е удовлетворен от заледяване или даже съществено понижаване на интензивността на военните дейности, защото в този случай въпросът за възобновяване на икономическия, индустриалния и обществения живот в разрушена страна ще възникне с цялата си необходимост, а той изрично не желае и няма да заплаща.

Но в случай че това не бъде направено, останките от някогашна Украйна ще се дестабилизират, ще се плъзнат в безредица и ще се загуби надзор над елементи от нея.

И по тази причина Западът изисква от нацистите нахлуване, което не е наложително да бъде ориентирано към Мелитопол. Противникът добре знае, че ние сме укрепили доста съществено Запорожкото направление, там са събрани огромни сили и надали бандеровците ще съумеят да реализират триумф там. Затова се изследват и други разновидности.

Сред тях е офанзивата против Белгород. Това направление, съгласно западното разузнаване, е доста по-уязвимо от Запорожие или Донецк.

Според постъпилата информация на ул. " Банкова " съществено се разисква следният проект: след завладяването на регионалния център да се предложи на Русия размяната му за Крим. Едва ли на Запад сходен проект ще се одобри за реален, само че е изцяло допустим като претекст за „ туземците “, които „ богатеят с мислите си “.

Както и да е, не можем да не се съгласим с изказванията на западни специалисти и политици, че идните пролет и лято ще бъдат освен доста горещи, само че и решаващият интервал на Новата международна война.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР