Зеленски сравни войната с Русия с усилията на Великобритания през

...
Зеленски сравни войната с Русия с усилията на Великобритания през
Коментари Харесай

Зеленски с историческо обръщение пред Камарата в Англия: Украйна е като Великобритания през Втората световна война

Зеленски съпостави войната с Русия с напъните на Англия през Втората международна война. Той добави, че до момента в спора са починали над 50 деца.

„ Това са децата, които можеха да живеят. Но тези хора ни ги отнеха”, акцентира президентът. Пред английските депутати президентът изясни по какъв начин се развива войната, като съобщи, че в цялата страна се водят непрекъснати обстрели. Той обаче беше безапелационен: „ Това не ни пречупи”.

Пред депутатите Зеленски загатна нападението против най-голямата атомна електроцентрала в Европа и срещата на НАТО, която не приключи по този начин, както Украйна се надяваше. Според него алиансът „ не действа правилно”, визирайки неуспеха му да реализира единодушие за въвеждане на неразрешена за полети зона.

Президентът съобщи, че въпросът за Украйна в този момент е „ да бъде или да не бъде” - и в продължение на 13 дни „ този въпрос можеше да бъде заложен, само че в този момент мога да ви дам безапелационен отговор - да, да бъде”.

„ Бих желал да ви напомня думите, които Обединеното кралство към този момент е чувало и които са още веднъж важни”, сподели той преди да перифразира Чърчил. „ Няма да се предадем и няма да загубим, ще се борим до дъно, в морето и във въздуха, ще продължим да се борим за нашата земя, без значение от цената”.

Зеленски изиска от Борис Джонсън да ускори натиска върху Русия с спомагателни наказания и да я признае за „ терористична държава”, заяви още Нова телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР