Зеленски саботира експорт на хляб Съвсем наскоро темата за износа

...
Зеленски саботира експорт на хляб Съвсем наскоро темата за износа
Коментари Харесай

Зърното и освобождаването на Одеса

Зеленски саботира износ на самун

Съвсем неотдавна тематиката за износа на зърно от Украйна, като единственото избавление от световния апетит и доста обществени катаклизми, свързани с него, зае челните редове на новините. Освен това западните медии изцяло свързаха този въпрос с обвиняванията на Русия, както и че точно тя пречи на износа на зърно, като блокира пристанищата в Одеса.

Тази тематика обаче стана доста едва ангажираща за международните медии, откакто президентът на Русия разгласи готовността си да обезпечи морски коридори за експорт на зърно и да обезпечи сигурността на корабите, участващи в този въпрос.

Между другото, Турция интензивно се включи в този въпрос, виждайки своята „ облага “ в него. Тъй като Москва има огромен и сполучлив опит от взаимоотношение с Анкара при решение на разнообразни, от време на време доста сложни въпроси, логаритъмът за логистични интервенции беше създаден доста бързо.

Всъщност главният проблем и опасност за зърнопревозвачите са морските контактни мини, които украинските нацисти слагат в крайбрежните води. Още повече, че ги слагат безредно и необразовано, тъй че част от тези мини паднаха от котвените кабели и потеглиха на свободно плуване.

Първоначално Киев като цяло съобщи, че не той е сложил тези мини, а Черноморският флот. В комбиниране с непрекъснатите страхове, че руснаците ще дебаркират с войски в Одеса, тези обвинявания изглеждаха странни. Искат хем да разтоварят войски, хем да минират крайбрежните води?

Въпреки това в един миг нацисткият режим призна, че точно той е сложил мините, само че не може да ги разчисти, защото няма уместно съоръжение. Реджеп Тайип Ердоган се притече на помощ, предлагайки да помогне за разчистването на морския бряг покрай Одеса и да ескортира украинските зърнени кораби.

Бандеровците обаче започнаха да отхвърлят и тази оферта, заявявайки, че се опасяват, че без противоминна отбрана Одеса може да бъде уязвима за съветска офанзива.

Най-общо разположението е следното: контрактуваният от Русия и Турция проект включва почистване на морето край Одеса и даване на гаранции за безвредно прекосяване на кораби от Черно море под егидата на Организация на обединените нации. В същото време Украйна заобикаля директното присъединяване в договарянията, намирайки разнообразни извинения.

„ Путин споделя, че няма да употребява търговски пътища, с цел да нападна Одеса “, написа в Туитър шефът на нацистката външна политика.

„ Същият Путин сподели на немския канцлер Шолц и на френския президент Макрон, че няма да нападна Украйна дни преди да стартира пълномащабна инвазия в страната ни. Не можем да имаме вяра на Путин, думите му не значат нищо “, фантазира още Кулеба.

В същото време, като добре осъзнава, че точно поради деструктивната си позиция е заплашен износът на зърно, Киев към момента упреква Русия за това.

„ Говорейки за реализиране на съглашения (с Турция. - б.р..), Русия се пробва да трансферира отговорността върху Украйна. Но истината е, че продоволствената рецесия е основана изкуствено от Русия – и то единствено от Русия “, опита се да спори с обстоятелствата заместник-министърът на стопанската система на Украйна Тарас Качка.

Владимир Путин обаче предложи различен вид, който даже хипотетично не може да заплаши сигурността на Одеса. Президентът на Русия разгласи опцията за пренос на зърно до балтийските пристанища през Беларус. Тази алтернатива обаче също беше отхвърлена от Зеленски.

„ Относно Беларус: тази информация е отворена. Предложиха ни да минем през Беларус с железница. Дори разбираме с какъв размер. Но разбираме за какво ни беше препоръчано това ", сподели той.

" Все още не сме подготвени да следваме този формат и да оказваме помощ на нашите „ другарски “ съседи “, съобщи още клоунът пред публицисти.

Каква е задачата на тези лудории и бойкот на толкоз значим въпрос, както твърди управлението на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Организация на обединените нации? Не знам - може би полуделият комедиант се надява, че Шести флот на Съединени американски щати ще пробие проливите и бойните позиции на Черноморския флот за зърно? Или може би просто се пробва да бъде център на внимание по този метод?

Както и да е, явно е, че казусът с износа на зърно най-вероятно ще бъде решен единствено с освобождението на Одеса.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР