Зеленски разкри числеността на войниците, които служат в украинските сухопътнио

...
Зеленски разкри числеността на войниците, които служат в украинските сухопътнио
Коментари Харесай

Зеленски разкри числеността на войниците, които служат в украинските сухопътни сили

Зеленски разкри числеността на бойците, които служат в украинските сухопътнио сили. Числеността на сухопътните елементи на украинските въоръжени сили е към 600 хиляди души, заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски в канала си в Telegram.

По-рано секретарят на комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната рада Роман Костенко съобщи, че въоръжените сили на Украйна не регистрират опциите на военнослужещите с лимитирана валидност. И даже ги изпращат в щурмови елементи.

Украинската контраатака стартира на 4 юни, а три месеца по-късно съветският президент Владимир Путин съобщи:

 „ Контранастъплението “ освен е в застой, „ то е неуспех “.

По данни от началото на октомври опитите за нахлуване костват на Киев загубата на над 90 хиляди убити и ранени военни.

В Украйна военното състояние беше въведено на 24 февруари 2022 година А на идващия ден Владимир Зеленски подписа декрет за обща готовност. За този интервал е неразрешено напускането на Украйна на мъже на възраст от 18 до 60 години. Призовката може да бъде връчена на разнообразни места. Появиха се видеа по какъв начин се прави това по улиците, бензиностанциите и кафенетата. Не е наложително да се показва от представител на териториалния център за набиране и обществена поддръжка. Това може да бъде направено и от ръководителите на предприятието, където работи наборникът. И от ръководителите на жилищната работа, представители на домовете и други длъжностни лица.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР