Зеленски предупреди за тежка нощ, той отново отказа да се

...
Зеленски предупреди за тежка нощ, той отново отказа да се
Коментари Харесай

Боеве по улиците на Киев, украинската армия засега удържа атаките

Зеленски предизвести за тежка нощ, той още веднъж отхвърли да се изтегля
Ден трети от съветската офанзива в Украйна, боевете от през вчерашния ден се придвижиха по улиците на Киев. Нощта е била тежка за жителите на столицата, която е била подложена на ракетен обстрел.

Президента Володимир Зеленски каза в послание, че руската войска ще се опита да нападна и да превземе Киев през нощта.

„ Ние не можем да изгубим столицата. Обръщам се към нашите бранители, мъже и дами по всички фронтове: тази нощ, врагът ще се опита да употребява всички сили, с цел да разбие нашата опозиция допустимо най-бързо, най-сурово и най-нечовешки “.

„ Днес беше сложен, само че смел ден. Ние се сражавахме за нашата страна по всички фронтове, на юг, на изток, на север и в доста градове в нашата красива страна “, добави той, разяснявайки хода на сраженията във вчерашния ден.

Вчера Зеленски беседва и с редица високопоставени западни водачи, по-специално президента на Съединени американски щати Джо Байдън, президента на Франция Еманюел Макрон и канцлера на Германия Олаф Шолц. „ Обясних какъв отговор чакат още украинците на тази експанзия. Приех повече помощ и поддръжка. Една забележителна помощ за нашата страна “, сподели Зеленски. „ Нашата съществена цел е да сложим завършек на това клане “, добави той.

„ Не вярвайте на фейкове, аз съм тук! “ – това сподели Зеленски тази сутрин в обществените мрежи. Той още веднъж съобщи, че ще остане в страната и ще се бори, тъй като това е неговата страна. Снощи Съединени американски щати са предложили помощ за евакуацията на Зеленски от Киев, само че той е отказал, оповестява „ Вашингтон пост “.

Има информация, че боевете са от съвсем всички страни на града. Съобщава се за гърмежи и пукотевица. Има данни, че се стреля и в центъра на украинската столица. Води се борба и от другата страна на Днепър.

Бомбоубежищата са претъпкани.В Киев поради боевете на бул. „ Победа “ метрото няма да работи. 

Пристигат известия, че ракети се изстрелват по Украйна от Черно море. Съобщава се и за въздушни удари в редица региони, като явно ескалация на насилието. Армията на Украйна към този момент удържа на офанзивите. 

 



 Съобщава се за боеве сред намиращите се в региона на централния бул. на града  метростанции, където е дислоцирана охраняващата Генералния щаб 101-а украинска бригада.

Рано тази заран бе оповестена въздушна паника и в най-населения град в Западна Украйна -  Лвов, както и в Червоноград.

Малко по-рано бяха включени сирените за въздушна заплаха в Харков и Луцк.

Междувременно Русия блокира резолюция на Съвета за сигурност в Организация на обединените нации, която осъжда съветското навлизане в Украйна, а непрекъснатият представител на Русия Василий Небензя назова текста антируски и антиукраински.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР