Зеленски не се разбира със Залужни по една проста причина.

...
Зеленски не се разбира със Залужни по една проста причина.
Коментари Харесай

Анализаторът Боян Чуков каза защо Зеленски не се разбира със Залужни

Зеленски не се схваща със Залужни по една елементарна причина. Това, което се случва на фронта Зеленски постоянно го прекарва през чисто политическа оптика, която няма нищо общо с военната тактика, до момента в който военачалник Залужни като военоначалник, който за него има положителни и ласкави оценки освен от западни специалисти, само че и от съветски военни се стараеше да щади Украйнската войска, той щадеше бойците. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " геополитическият анализатор Боян Чуков.

" Той се опитваше да не ги жертва по метод подобен, какъвто да речем Сирски като командващ сухопътните войски на Украйна жертваше бойците, единствено и единствено да угоди на политическите щения на президента Зеленски. В този проект това не е нищо ново, имаше преди месеци сходни клюки. Това е една от аргументите, защото се изостря вътре в Украйна и чисто политическата борба кой да оглави президентството. Тъй като непрекъснато се приказва - ще има избори, няма да има избори, няма да има избори, тъй като има война и така нататък Ето, дори и една Юлия Тимошенко, която беше някогашен министър председател на Украйна и тя внезапно, напоследък стартира да приказва като настоящ президент на Украйна ", разяснява още той.

Според Чуков това значи, че властовите апетити са се засилили.

" И тук несъмнено, би трябвало да имаме поради, че Киев е напълно зависещ на Вашингтон и на Лондон. Сега с тази смяна, се вижда, че на процедура, американците по-скоро остават за себе си икономическият блок, а военният и чисто разследващият го предават на Англия. Защото в случай че погледнем последните дейности на въоръжените сили на Украйна, както и работата на военното разузнаване, където шеф е военачалник Кирил Буданов, това е характерен бритиш стайл и американците нямат нищо общо с цялата тази работа. Сега, би трябвало да имаме поради, че самият Сирски като фигура е доста забавна. Защото първо, той е роден в Русия, неговата майка и татко живеят в Подмосковието, неговият брат живее в Русия, някъде към своите родители и работи като охранител. Общо взето, това е един човек, който се е откъснал от Русия и е отишъл да живее в Украйна, в Киев. Странна е цялата тази история, те са поддържали някакви връзки, в този момент към този момент не поддържат безусловно никакви връзки. Но забавното е, че бяха изкарани фотоси някъде 2013-2014 година, в които съветски и украински военни се прегръщат и целуват във връзка някакъв армейски празник, който е обвързван със Съветския съюз. Там има торта, на която има украинско и съветско знаме, изобщо другарска атмосфера, а той нали е измежду своите сътрудници. Тъй като общо взето, това са випускници на руските висши военни заведения, само че виждате по какъв начин животът промени връзките сред хората, в това число и в фамилиите. Така че аз смятам, че промяната на Сирски подсказва, че Англия, що се касае до силовия блок в Украйна, тя го изземва напълно. Но това по принцип, беше и желанието на американците, защото аз и различен път съм казвал във вашето студио, че американците постепенно, не внезапно, само че се изтеглят от Украйна, и се изтеглят като цяло в Европа. В обозримо бъдеще тяхното наличие ще става все по-малко видимо, за сметка несъмнено, на английското ", изясни геополитическият анализатор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР