Зеленски направи съобщението си по време на брифинг, на който

...
Зеленски направи съобщението си по време на брифинг, на който
Коментари Харесай

Украинското контранастъпление: Зеленски потвърди началото, Русия го нарича неуспешно

Зеленски направи известието си по време на брифинг, на който обаче не даде прекалено много детайлности. Обяви единствено, че се организират контранастъпателни и отбранителни дейности и че украинските военни са позитивно настроени, цитира го УНИАН. 

" В Украйна се организират контранастъпателни и отбранителни дейности, на какъв стадий, няма да кажа в детайли... Трябва да се има вяра на нашите военни, а аз им имам вяра. Ежедневно съм в контакт с нашите командири в другите посоки... В момента всички са настроени позитивно ", разгласи Зеленски.

В същото време съветското министерство на защитата заяви през днешния ден, че през последните 24 часа украинските сили са траяли " несполучливите " опити да подхващат офанзиви южно от Донецк и в Запорожка област, както и в региона на източния град Бахмут, съобщи Ройтерс. 

Руският президент Владимир Путин съобщи през вчерашния ден, че украинските сили сигурно са почнали предстоящото контранастъпление с интензивни боеве в Украйна, само че че всеки техен опит за придвижване се е провалил и то с цената на доста жертви. 

Ройтерс показва, че не е в положение да ревизира по самостоятелен метод това изказване или обстановката на бойното поле. 

Българи, живеещи в украинския град Одеса, описаха, че през цялата нощ в града е имало сирени за въздушна паника , а гърмежи са отеквали още нощес. Те разказват ситуацията като ужасно.

" Към среднощ се включиха сирените и започнаха гърмежите, които стопираха към 6 часа сутринта. Блокът, върху който паднаха отломъците, се намира на към 500 метра от нашия. Беше доста ужасно. Загинаха трима души и към 30 са ранени, измежду тях са деца и бременна жена ", споделя пред Българска телеграфна агенция Наталия Савова, която живее в квартал " Котовски ". 

" Всички служби - пожарни и спешна помощ, работиха доста оперативно. През цялата нощ летяха дронове и не млъкваха сирените. Хората в този регион не мигнаха ", добави още Наталия. 

" Това стана покрай нас, усетихме доста мощно взривната вълна. В двора, паралелно до блока, където паднаха отломъците, има формиран избухлив кратер. През цялата нощ небето беше алено от гърмежи ", уточни Марина Маленкова, която със фамилията си също живее в квартал " Котовски ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР