Зеленски каза пред американското издание, че е отправил чрез посредници

...
Зеленски каза пред американското издание, че е отправил чрез посредници
Коментари Харесай

Зеленски предупреди, че Русия е проникнала в политиката в САЩ и покани Тръмп в Украйна

Зеленски сподели пред американското издание, че е отправил посредством медиатори частна покана към Тръмп да посети Украйна и че бившият американски президент е изразил интерес, само че към момента не е показал дата. Украинският президент изрази подготвеност да чуе предложенията на Тръмп за войната, като в същото време даде да се разбере, че е надъхан мощно скептично към тях.

" Ако договорката е, че просто се отхвърляме от териториите си и това е концепцията зад нея, то това е доста примитивна концепция ", сподели Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция. " Нуждая се от доста мощни причини. Не се нуждая от фантастична концепция, а от същинска концепция, тъй като животът на хората е заложен на карта ", продължи той.

Всяка договорка, която просто отстъпва земя на съветския президент Владимир Путин в подмяна за преустановяване на военните дейности, просто ще отвори пътя за още съветски завоевателни войни в бъдеще, предизвести украинският президент. Един контрактуван мир не трябва да остави на съветския диктатор " никакво пространство за реализиране на проектите му ", добави той.

Разнопосочният метод на Зеленски към Тръмп съставлява следващото изпитание на авторитетен международен водач да калибрира отношението си към някогашния американски президент, който в този момент е най-вероятният претендент на Републиканската партия за президентските избори в Съединени американски щати през ноември. Макар че изрази изрично противоречие с Тръмп що се отнася до позицията му за войната на Русия против Украйна, Зеленски приказва с почитание за Тръмп като водач, с който желае да построи градивно партньорство.

През последните седмици двама републикански конгресмени, които поддържат помощта за Украйна, обявиха, че проруската агитация се е просмукала в мисленето на някои членове на Конгреса на Съединени американски щати.

Запитан за това изказване, Зеленски съобщи, че то подценява казуса с съветското въздействие в демократични страни като Съединени американски щати. " Те имат свои лобита на всички места - в Съединените щати, в страните от Европейски Съюз, във Англия, в Латинска Америка, в Африка ", уточни Зеленски, визирайки Русия.

Според него Русия е съумяла да изкриви " осведомителното поле на света ". Без да посочва имена, Зеленски съобщи, че американски жители на процедура работят за Русия в американски медии.

Все отново украинският президент сподели, че чака в последна сметка да получи новия транш от американска помощ за страната му. Запитан дали е оптимист във връзка с тази вероятност, той отговори: " Да, несъмнено. Трябва да бъда. "

По време на изявлението Зеленски на моменти се колебаеше сред изразяването на неспокойствие към западните си съдружници, които не са дали задоволително бързо военна помощ - той упрекна най-явно Германия - и признанието, че Украйна е подложена на забележителен напън да покаже нов прогрес във войната, отбелязва " Политико ".

Той призна, че опитът на Украйна за контраатака против Русия предходната година е бил " не толкоз сполучлив ", и се зарече, че идващият опит ще показва по-голям прогрес. Без да дава повече детайлности Зеленски загатна, че Украйна е била саботирана от вътрешната страна, като уточни, че " руснаците са знаели къде ще нападаме " и даде обещание, че " историята ще покаже " по какъв начин са знаели.

Според Зеленски Олаф Шолц е отказал да даде ракети " Таурус " (Taurus) на Украйна по аргументи, които не са имали стратегически смисъл. Германският канцлер " показа с мен послания, в които споделяше, че не може да остави страната си без такова мощно оръжие ", описа той. Според украинският президент това мислене наподобява произтича от страха от огневата мощност на Русия като страна с нуклеарно оръжие. Той съобщи, че Германия се придържа към концепцията, че съществуването на специфична ракета ще ѝ помогне при положение на пълномащабна война с Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР