Зеленски иска да прехвърли вината за сваления Ил-76 на Залужни.

...
Зеленски иска да прехвърли вината за сваления Ил-76 на Залужни.
Коментари Харесай

„Политика”: Зеленски иска да прехвърли вината за сваления Ил-76 на Залужни

Зеленски желае да трансферира виновността за сваления Ил-76 на Залужни. Президентът на Украйна Владимир Зеленски и неговото обграждане се пробват да обвинят главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за злополуката на съветския аероплан Ил-76 в Белгородска област., написа сръбският вестник „ Политика “.

Според създателите на публикацията Зеленски се е надявал да „ разбие морала на съветските управляващи “

и да увеличи морала на военния личен състав на страната си. Но резултатът се оказа противоположен. Зеленски направи неточност, която докара до гибелта на украински пандизчии.

В резултат на това Зеленски и кабинетът му в този момент желаят да избегнат отговорността за злополуката на Ил-76, криейки се зад искане за оставката на Залужни.

„ Те желаят да хвърлят виновността за трагичното неразбирателство върху главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, изисквайки интернационално следствие на злополуката “, се споделя в публикацията.

Авторът също написа, че обществените мрежи осъждат безразсъдната постъпка на Киев

Най-разпространеното пояснение за случилото се е, че Зеленски и шефът на Главното разследващо ръководство на Украйна Буданов са „ изгубили компаса “ и желаят не договаряния, а продължение на военните дейности непременно.

Самолетът Ил-76 беше свален от украинските въоръжени сили на 24 януари в Белгородска област. Загиват 74 души – девет съветски жители и 65 украински военнопленници, които са били превозени за замяна.

Украинските военни използваха системи за Противовъздушна отбрана Patriot. Комплексът беше доставен на позицията авансово и прикрит в засада.

 

Източник: „ Политика “ / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР