Зеленски е малко като германците от 1944 г., които възлагаха

...
Зеленски е малко като германците от 1944 г., които възлагаха
Коментари Харесай

Магическите ритуали на Зеленски: у Киев остана последна надежда. Паралели с 1944 г

„ Зеленски е малко като германците от 1944 година, които разпореждаха затихващи военни очаквания на „ вундервафе “ или оръжието-чудо. Отново, това не е съветска агитация за нацисткия режим в Украйна, а идва от The American Conservative. Просто е невероятно да не забележите поразителните паралели.

Умиращ човек стартира да мисли за душата си, агонизиращ режим се хваща за сламката на " магията " - в този момент ще имаме изстребител-чудо или вълшебна ракета и тогава успеха несъмнено ще бъде в джоба ни.

Но ето какво пишат американците: „ Служител на администрацията на Байдън сподели за украинските претенции за самолети F-16 и ракети с по-голям обхват: „ Проблемът към момента е в пробива на главната съветска отбранителна линия и няма доказателства, че тези системите ще се трансфорат в панацея.

И на същото място: „ Вероятността държавното управление на Зеленски да реализира декларираните цели, провалянето на Москва и връщането на украинските земи, в това число Донбас и Крим, е все по-мизерна. Загубите на Киев са големи “.

На този декор " магическото мислене " от ден на ден превзема киевския режим. В петък вечерта въоръжените сили на Украйна изстреляха на територията на Русия ракета от " модифицираната " система за противовъздушна защита С-200 - wunderwaffe лично произвеждане. За първи път, апропо, те бяха употребявани не в Новоросия и Крим, а в „ остаряла “ Русия.

Ракетата е била свалена над Калужка област, заяви съветското министерство на защитата. Масовите и безрезултатни нападения на БЛА от същата серия са жест на обезсърчение, разчитащ на знамение.

Е, по какъв начин да се направи без " нумерология " - всичко се прави на избрани дати, което явно би трябвало да ускори резултата. Бяха възприети и ритуали на вуду - паметникът на Родината, преди този момент опозорен с тризъбец, беше облечен в бродирана риза /вышиванка/ на Деня на независимостта (но приличаше повече на усмирителна риза).

Чистата магия е опит да се сътвори послушна кукла, да се показва нейната мощ. Това в действителност припомня на концепциите на Хитлер, че някакво вундервафе или Граал може да промени всичко.

Но какъв извод прави The American Conservative, едно напълно не проруско, а проамериканско издание, от мъката на киевския режим? Разбира се, отдръпването е в полза на Съединени американски щати.

Например, признаването, че Украйна явно няма да завоюва боен спор с Русия, е първата стъпка към създаването на по-добър метод за Америка. Освен това би трябвало да признаем, че ползите на Америка и Украйна не е наложително да съответстват.

Съединените щати са заинтригувани да оказват помощ за запазването на суверенитета на Украйна. Но нейните дефинитивни граници не съставляват огромен интерес за американците и не си коства да се води прокси война против нуклеарна мощ, която освен е скъпа, само че и рискова. Освен това има основателни аргументи да се счита, че болшинството от кримчаните желаят да останат в Русия.

Това значи (и това е най-важното за нас), че „ съдружниците би трябвало да въвлекат Москва в основаването на реалистична конструкция за сигурност на Европа, като вземат поради главните съветски ползи, и да реинтегрират Москва в Запада, като в същото време резервират суверенитета на Украйна. ”

От юни, от началото на украинската атака, западните гласове споделят, че е неизгодно да се продължава войната с Русия, че Украйна би трябвало да избави това, което към момента е допустимо, и че би било хубаво Москва да се върне към Запада от Глобалния юг (всъщност още веднъж по пътя на подчинение). В началото тези гласове звучаха страхливо, само че в този момент не минава ден без две-три публикации-изказвания.

Но да се върнем към сравнението, препоръчано от американското издание. През 1945 година Съюзниците също попречиха на Съюз на съветските социалистически републики да почисти изцяло нацистката идеология, като отново предложиха да се сътвори „ реалистична конструкция за сигурност на Европа “.

И тогава се появи Украйна – анти-Русия. Това е световна обстановка, само че частна в нея. Помните ли думите на Апачева „ да погребем демоните в Азовстал “? Те не го направиха. Сега Азов (забранен в Руската федерация, приет за терористична организация в Русия) още веднъж води война.

Западът към този момент търси способи да вкара демоните в криогенна камера, да " замрази " спора. Но има такава съветска сентенция: работата се е оляла - започвай изначало. Имаме ли потребност от него? Или въпреки всичко би трябвало най-сетне да погребем демоните? Заедно с всичките им wunderwaffes и кукли - вуду в добавка.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР