Зеленски беше в САЩ за сесията на Общото събрание на

...
Зеленски беше в САЩ за сесията на Общото събрание на
Коментари Харесай

Зеленски обяви, че Тръмп му е обещал да подкрепя Украйна, ако спечели изборите

Зеленски беше в Съединени американски щати за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации и в петък показа на Тръмп на среща при закрити врата своя „ проект за победа “ във войната. Преди това претендентът за президентския пост от Републиканската партия споделяше, че ще работи както с Украйна, по този начин и с Русия, с цел да постави край техния спор.

Зеленски, който се срещна също с вицепрезидентката на Съединени американски щати и претендент за президент на Демократическата партия Камала Харис и с президента Джо Байдън, сподели, че търси обединена поддръжка на Съединени американски щати за продължаващата война с Русия и не поддържа никой от претендентите на президентските избори в Съединени американски щати.

„ Не желая да се забърквам в изборния интервал... Не желая да изгубя една или друга част от американците ", сподели Зеленски пред „ Фокс нюз “.

След срещата американският политик сподели, че ще работи както с Украйна, по този начин и с Русия за преустановяване на спора и реализиране на „ обективна договорка за всички “. Той също по този начин повтори уверението си, че може да спре войната преди встъпването си в служба, в случай че завоюва изборите. 

Централна част от проекта на Зеленски е Съединените щати да дадат зелена светлина на украинските въоръжени сили да употребяват американски оръжия по свое убеждение. Киев също приканва за усилване на военната поддръжка за Украйна като цяло. Зеленски настрана акцентира, че няма да има заледяване на спора.

В същото време проектът на Тръмп за преустановяване на войната в Украйна планува основаване на демилитаризирана такава и отвод на Киев да се причисли към НАТО, съобщи претендентът за вицепрезидент на Съединени американски щати от Републиканската партия Дж.Д.Ванс. Той означи, че съгласно проекта на Тръмп Украйна ще резервира суверенитета си, а Русия ще получи гаранции, че Киев няма да стане член на Северноатлантическия алианс.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР