Зеленото пространство пред Руското посолство в София да се обособи

...
Зеленото пространство пред Руското посолство в София да се обособи
Коментари Харесай

Да има алея Героите на Украйна пред Руското посолство прие културната комисия към СОС

Зеленото пространство пред Руското посолство в София да се обособи като алея с името " Героите на Украйна ". Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичния общински съвет взе това решение с 8 гласа " За ", 3 " Против " и един " Въздържал се ".

На изключително съвещание по този въпрос общинският консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов сложи въпроса дали това е най-удачното място за алея с такова име и дали не е непотребна провокация.

Д-р Дамян Георгиев, кметът на регион " Изгрев ", където се намира Руското посолство, разяснява, че до районната администрация стигат сигнали на несъгласни предлагането жители.

Веселин Калановски от " Демократична България ", който е един от вносителите на предлагането акцентира, че актът на именуване на алеята пред Руското посолство, е човешки акт, в който не е значима площта на мястото, а самото място и че предлагането за сходна алея в този миг не може да бъде направена на по-подходящо място.

Общинските съветници следва да гласоподават още една концепция - именуване на градинка наоколо до Руското посолство на името на съветския опозиционер Борис Немцов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР