Зелено училище, бунгала и еко лагер ще радват и възпитават

...
Зелено училище, бунгала и еко лагер ще радват и възпитават
Коментари Харесай

Огромен парк върху 655 декара ще радва пловдивчани!

Зелено учебно заведение, бунгала и еко лагер ще радват и възпитават пловдивските малчугани. Придобивките ще бъдат построени по амбициозния план за най-мащабното залесяване в най-новата история на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Това стана ясно по време на общинската сесия през вчерашния ден, на която бе гласуван бюджетът на Пловдив за 2018-та година. 800 000 лв. е първият транш, който ще получи регион "Западен " (районната администрация, водена от Димитър Колев, е натоварена с осъществяването на плана за залесяване на естествените крайречни местообитания и местообитания на типове, предмет на запазване в предпазена зона "Река Марица " и предпазена зона "Марица Пловдив " в парк "Отдих и просвета "- запад.)
Цялата повърхност на терена е от 655 декара, а общите средства - 4 500 000 лв.. Става дума за голяма територия сред река Марица и река Първенецка, разграничена на 4 зони. По първата ще се работи още тази година, би трябвало да се изработи ПУП, план, следва и разчистване на терена.
Зоната ще бъде опасана с ограда, в нея ще бъде построена поливна система с обща дължина на тръбите над 3 км и още - ще бъдат засадени общо 5000 нови шубраци и 14 000 нови дървета локални типове. Сред многото зеленина пловдивчани ще могат да отдъхват на 300 пейки, ще имат на свое разположение още веломаршрути и еко пътеки, а за децата  ще има еко учебно заведение с бунгала. Основната цел е основаване на един център за отдих и рекреация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР