Зелено движение е пред разцепление на две отделни партии. Това

...
Зелено движение е пред разцепление на две отделни партии. Това
Коментари Харесай

Зелено движение се разцепва заради парите от плана за възстановяване


Зелено придвижване е пред разединение на две обособени партии. Това разяснява съпредседателя на партията Владислав Панев.

Заради изразходването на парите за екология по Плана за възобновяване и резистентност, Зелено придвижване е пред разединение. Другата причина за абсурда при еколозите е изминал в медиите отчет за финансови нарушавания, лобистки кадрови назначения, клиентелизъм и обвинявания в търговия с въздействие в зелената партия, която е част от Демократична България и ръководещата коалиция ПП-ДБ.

Партия Зелено придвижване, която  при последното си независимо явяване на избори получи 0.3%, равняващи се на 18 000 гласа,  през последните години закупи сериозен  властови запас. В предходният постоянен кабинет имаха вицепремиер и министър - Борислав Сандов, както и заместител министър в лицето на Тома Белев.

Сега, макар че имат единствено двама депутати, отново им е обещано министерство - това на туризма, където е назначен техния кадър Зарица Динкова. Отново имат и зам. министър на екологията - Николай Сиджимов.

Отделно доста зелени деятели са назначени в държавната администрация, организации и бордове.

Скандалът при зелените се удостоверява и от коментар във Facebook на деятеля от партията Тома Белев. В обява той написа, че съгласно него Демократична България към този момент не съществува.



Зелено придвижване се разцепва поради парите от ПВУ

Властовите упоритости на Борислав Сандов и Тома Белев са извънредно мощни. На тях им хареса да ръководят милиардите в Министерство на околната среда и водите. Още повече, че в бъдеще следва да се получат доста пари за екология по Плана за Възстановяване и резистентност. В него схемите за асимилиране са писани от Сандов и Белев, по време на мандата им като министър и зам. министър на екологията.

Те очевидно желаят да се върнат в Министерство на околната среда и водите и да осребрят това, на което са заложили.

Противник в тези им планове е съпредседателя на партията Зелено придвижване Владислав Панев. Той е по-умерено зелен и счита, че опазването на природата не би трябвало да пречи на капиталови планове.

Владислав Панев даже разяснява, че   " в случай че степента на съмнение в партията се окаже непреодолима, разделянето на Зелено придвижване на две политически обединения е алтернатива ".

Какво ще се случи и по какъв начин ще приключат войните за пари и власт при еколозите следва да разберем откакто се организира Националният съвет на партията./ ekonovini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР