Зеленият сертификат за пътуване в Европа да важи след поставена

...
Зеленият сертификат за пътуване в Европа да важи след поставена
Коментари Харесай

ЕС обсъжда нови правила за зелените сертификати

Зеленият документ за пътешестване в Европа да важи след сложена трета бустерна доза ваксина. Това разискват европейските управляващи. Предложението беше направено от Гърция, като редица страни в Европа го поддържаха. Решението се преглежда и от френските управляващи, като се чака дефинитивно мнение до края на седмицата.
„ Страните би трябвало да обмислят бустерна доза за всички възрастни над 18 години с приоритет хората над 40 години. Това цели да увеличи отбраната от инфекции и да предотвратя в допълнение хоспитализация”, изясни шефът на Европейския център за предварителна защита на заболяванията към Европейска комисия.
Франция всекидневно записва 30 хиляди нови случаи на инфектирани с Коронавирус инфекцията. Регистрирани са и рекорден брой жители за слагане на бустерна доза - 360 хиляди за цялата страна.
Третата доза се планува да бъде сложена най-рано шест месеца след привършване на първичната скица. Според обсъжданите нови правила седем месеца след втората доза, в случай че нямаме бустерна такава зеленият документ няма да бъде деен. Очаква се и маските навън още веднъж да станат наложителни във Франция. Решение се чака и за ПСР тестванията, като те няма да бъдат годни както до момента 72 часа, а едвам за 24 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР