Зеленият сертификат работи и имаме данни за обръщане тренда на

...
Зеленият сертификат работи и имаме данни за обръщане тренда на
Коментари Харесай

Здравните власти: Зеленият сертификат работи, с него обърнахме тренда на пандемията

Зеленият документ работи и имаме данни за превръщане тренда на пандемията - съотношението сред новозаболели и постъпили в болница е друго в сравнение с в предходни пикове на пандемия. Тази констатация направи зам.-здравният министър доктор Александър Златанов на специфичен брифинг през постройката на ведомството.

Той беше безапелационен, че мярката с работи добре на този стадий и дава резултат. Според думите му 14-дневната заболеваемост продължава да понижава и това потвърждава, че трендът на пандемията е извърнат.

" Със зеления документ отчитаме, че работят доста действия, които при локдаун биха били спрени ", съобщи зам.-министърът.

" Имахме в понеделник необятна среща с всички РЗИ-та. Впечатлението на всички тях е, че ограниченията се съблюдават, приема се документът и се прави организацията, тъй че той все още работи и дава резултат - стопира веригата на разпространяване на вируса. Много хора, които оставаха като скрита заболяемост, в този момент се разрешава да бъдат диагностицирани в точния момент и изолирани ", добави Златанов.
 Влизат в действие нови периоди на годност на Коронавирус зелените документи Влизат в действие нови периоди на годност на Коронавирус зелените документи
Нови периоди на годност за част от Коронавирус зелените документи, разгласи здравното министерство. Така да вземем за пример при имунизиране с еднодозо...

По думите му управляващите търсят решение за издаване на зелен документ на хора с антитела.

" То ще бъде на база експертни мнения, а не политическо. Искаме да вземем мненията на всички експертни препоръки, опита, който имат някои страни в Европа и света, с цел да сме уверени, че в случай че вземем това решение, то ще бъде безвредно и няма да заплаши епидемиологичната конюнктура в страната ", сподели още той.

На въпрос дали се обмисля въвеждане на локдаун, той отговори сбито: " Локдаунът е прекомерно надалеч ".

Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР