Зеленият сертификат не трябва да бъде отменян, особено по време ...

Зеленият сертификат не трябва да бъде отменян, особено по време

Зеленият сертификат да не се отменя, настояват от БЛС |

Зеленият документ не би трябвало да бъде отменян, изключително по време на разгара на петата вълна, още повече, че у нас той беше въведен със забавяне, обявиха от Българския лекарски съюз (БЛС) в известие до медиите.

Съсловната организация е подготвена да се включи с специалисти в работната група, образувана от министър-председателя Кирил Петков за разискването на ограниченията в Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19.

По мотив полемиката " за " и " срещу " зелените документи и дебатите за това какви би трябвало да бъдат въведените ограничения от БЛС разясняват, че за следващ път " науката и обстоятелствата са оставени на назад във времето при над 32 000 умряли от заболяването, измежду които 170 медици ".

" За следващ път, ставаме очевидци на това по какъв начин, давайки се публичност на избрани персони, чиито тези се основават на псевдонаучни причини, се насажда подстрекателство, че измежду медиците има разнопосочни отзиви. Внушение, което не дава отговор на истината. Крайно време е тайните теории да бъдат оставени настрани! Работа, само че и обвързване на медиците е да показват безпристрастна и научно потвърдена информация ", показват от съсловната организация и допълват, че над 75 % от лекарите са имунизирани, а дружно с преболедувалите предпазените медици са към 90 на 100.

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg