Зеленият сертификат не предпазва от разпространение на вируса и всъщност

...
Зеленият сертификат не предпазва от разпространение на вируса и всъщност
Коментари Харесай

Д-р Сардовски: Пандемия не се бори с ваксини и сертификати

Зеленият документ не защищава от разпространяване на вируса и в действителност не е повода за понижаване заболяемостта в България.

Причината е, че просто вирусът мина през една по-голяма част от хората и в този момент няма какво да заразява повече, по-малко има инфектирани хора и той се самоограничава заради неналичието на новозаразени. Това съобщи експертът кардиолог и вътрешни заболявания доктор Светлозар Сардовски.

" Сертификатът е фиктивен в Европейския съюз за свободно придвижване на хората в европейските страни, а не е фиктивен за да се спре разпространяването на вируса, камо ли да се употребява за наложителен документ, с цел да може човек да упражнява правото си на труд и да посещава публични места. И повода за това, че документът в действителност е зелен кулоар за разпространяване е, че защото на тези, на които се дава, главно бяха на имунизираните, от известно време на някои преболедували, които са с антитела, виждаме от международната статистика Европа е пламнала. И освен Европа, 14 други страни са поставени в аления лист, като макар високата степен на имунизация - над 70-80% от популацията, вирусът освен, че не забавя разпространяването си, в противен случай - имат по-висока заболеваемост от нашата в България, макар че ние сме с по-ниска степен на имунизиране ", сподели той.

" Хората със документ не са " безвредни ", някои се разболяват, като и някои стигат и до болница. Наистина по този метод те си мислят, че са безвредни. Те популяризират болестта и по този метод в действителност документът слага в дискриминация тези хора, които го нямат, като от тях има огромна част, които са преболедували, които освен че не са по-ниско равнище в имунитета си. Вече има международни данни, че естестествено добитият имунитет е по-стабилен от имунизационния. Това не значи, че хората не би трябвало да се имунизират, в действителност имунизацията защищава към момента от тежка степен на протичане на болестта и от гибел, въпреки че с повишение на разпространяването на вируса в тези страни с повече имунизирани се покачва към този момент и заболяемостта и смъртността и при имунизираните, която беше нула на практика ", изясни доктор Сардовски пред Факти.

Защо съществува спор кой е по-добрият имунитет - продобитият естествено след преболедуване или този след ваксина?

" Няма логичност да го има този спор. Науката удостоверява, че още на втория месец след имунизацията спада внезапно имунитета, като на практика към шестия е към този момент доста невисок - счита се, че е под 40% и по тази причина всеобщо се заразяват хората и по тази причина би трябвало да изискват по този начин наречените бустерни дози на всеки шест месеца. Обаче има една друга детайлност - през това време имунизацията е една и съща, а вирусът се променя и в този момент този " Делта " вид, който на практика 99% върлува в целия свят, той има пробив във имунизациите, тъй като най-грубо казано, имунизацията не го " хваща " като вирус, просто той съумява да излъже имунитета, добит от имунизацията, и не може да бъде погубен.

Относно изказванието на японски академик, че вариантът " Делта " се саморазрушава, това на доктрина е допустимо, само че едва ли е правилно. Това се случва нормално при разновидност, която имат недостатък, поради който не може да се популяризира измежду хората, не е задоволително заразяем, до момента в който " Делта " е доста инфектиран, тъй че се колебая това да е истина. По-скоро тъкмо това е еволюцията на вируса, всеки идващ вид е за да става все по-заразен, т.е. да се усилва способността му да заразява и в постепенен проект този вирус, който се развъжда най-вече и е сполучлив в разпространяването измежду хората, той се резервира, няма логичност подобен вирус да се самоунищожи ", разяснява той.

" В момента вирусът върлува и задачата на имунизациите беше да се построи групов имунитет, смяташе се, че в случай че се имунизират най-малко 70% от хората, ще се реализира групов имунитет и ще се оправим с разпространяването. Това е очевадно, че не става, с тези ваксини не може да се построи групов имунитет. Даже СЗО си промени мнението, което беше, че при 70% преболедували ще се построи групов имунитет, по-късно го трансформираха - вместо преболедували - имунизирани, в този момент не знам какво ще трансформират, само че съгласно мен, откакто премине вирусът и измежду имунизираните, ще бъде построен групов имунитет, който не го чакам по-рано от 1-2 години.

При размножаването на вируса и влизането му в клетките настъпват всякакви неточности в копирането на неговото тяло. И като настъпи неточност, тази неточност когато доводе до това вирусът да не може да заразява, води до самоунищожаване на вируса. Грешките, които водят като при " Делта " разновидността до основаване на вирусен нов вид, който е доста по-заразен, той се популяризира всеобщо. Тъй като имунизираните отново се разболяват, тъй като имунизацията не стопира вируса още в носа да вземем за пример, с цел да не се болести човек, болести ли се, това може да докара до пораждане на нов вариант. Ако имунизацията предпазваше от заразяване, т.е. не позволява да се популяризира вируса, нямаше да има този проблем, тъй като той няма да се развъжда, само че щом се развъжда в организма, значи може да настъпи разновидност.

Трябва да се направи такава ваксина, която да е с по-голяма успеваемост, т.е. да пази също вероятно и от нови разновидности. Тази ваксина има отношение към шипчето, с което се захваща вируса за лигавицата на носа, а тя е най-изменчивата част. Докато преболедувалите имат отбрана и против други елементи на вируса. Като се промени S- протеинът, вирусът навлиза в тялото, само че при преболедувалия тялото най-слабо се променя и той има антитела и против други елементи от вируси го убива ", сподели доктор Сардовски.

Защо тогава преболедувалите са дискриминирани по отношение на имунизираните?

" Защото задачата е да се имунизират всички. Продължават да си мислят, че нали по този начин е най-лесно. Аз съм сигурен, че не може науката да мисля по този метод малоумен, по тази причина задачата е всеобщо всички да минат и да се построи групов имунитет, само че както споделих това няма да стане с имунизациите. Може да се случи с ваксина, която в действителност защищава освен от заболяване, само че и от заразяване, да не може да се придвижва вируса, а такава още няма.

Проблемът е, че ние постоянно ще изоставаме от вируса, той постоянно ще е пред нас и по тази причина споделят, че пандемия не може да се прекъсне с ваксини, тъй като колкото ние имунизираме, той се променя. Това е игра на котка и мишка, единствено че мишката сме ние. Въпреки че няма схващане, вирусът е доста елементарен, а ние като доста умни не можем да се оправим. Зелените документи съгласно мен могат да се употребяват единствено за пътешестване сред страните, само че не и като документ, с цел да вървиш на работа и да посещаваш публични места ", разяснява кардиологът.

Според него би трябвало да се тестват единствено тези възпитаници, които имат признаци.

" Спирането на плановия банкет се отразява зле на хроничноболните. Смъртността от сърдечно-съдови болести, ракови болести, белодробни болести е по-голяма от смъртността от самия вирус. Тези хора остават на произвола на ориста, от боязън не вървят на доктор, не могат да бъдат признати или лекари се опасяват. Болните от хронични болести са най-рискови да имат затруднения и гибел от ковид, по тази причина нашата смъртност изходно преди ковид беше най-високата в света - към 16-17 на 1000 души умират в България. Средноевропейската е 10 на 1000.

И в този момент COVID-a в допълнение води до смъртност, която убива тъкмо тези хора. Първо сме по-болна нация, второ здравната ни система е безусловно неефективна, лекуването е неефективно. Хем се разболяваме повече, умираме повече, тъй като сме по-болни, хем когато би трябвало да се лекуваме лекуването е неефективно, т.е. и смъртността при лечение и смъртността без лечение е доста по-висока и тя е два пъти по-висока ", сподели още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР