„Зеленият сертификат е тема, по която и аз се изморих

...
„Зеленият сертификат е тема, по която и аз се изморих
Коментари Харесай

Ива Митева: Приравниха парламента със зеления сертификат с мол, театър… цирк

„ Зеленият документ е тематика, по която и аз се изморих да приказвам. Моята теза е, че аз не съм за или срещу зеления документ. Смятам, че всеки човек би трябвало има право на избор и би трябвало да го направи свободно. Става въпрос на метод.

Решението в постройката на Народното събрание да се влиза със зелен документ не беше премислено добре. Всеки от сътрудниците има мнение за или срещу зеления документ. Приравниха ни на мол, на спектакъл, на цирк. След като има вечерен час от 22 часа за заведенията - ще има ли и за нас, откакто и за тях вкараха условието за зелен документ?”.

Това съобщи по Нова ТВ депутатът от „ Има подобен народ” Ива Митева, разяснявайки решението за влизане със зелен документ в Народното събрание.

„ Народното събрание трябваше да види какво е правното съображение за приемането на този документ. А не да приема подобен акт, който не почива на нищо. Ние не желаеме да даваме образец, че в Народното събрание можем да си вършим каквото си желаеме. Има си правила и желаеме тези правила да се спазват”, безапелационна е Митева.

По думите й ръководителят на Народно събрание Никола Минчев няма лостове, с които да наложи наказания на депутатите, неспазващи разпоредбите за достъп до постройката на Народното събрание със зелен документ.

Тя разяснява и изявлението на Христо Иванов от „ Да,България”, който съобщи, че новата власт няма да изкара цялостен мандат. „ Коалицията към този момент стои добре. Христо Иванов евентуално е по-чувствителен. Има още работа за извършване, добре е да я свършим преди изборите.

Опитът ни сподели, че колкото по-често са изборите, толкоз повече пада изборната интензивност, което не е добре. Необходим е прочут интервал от време, в който хората да повярват, че могат и положителни неща да се случат”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР