Зеленият Ролс ройс“ на Елизабет Тейлър бе продаден на аукцион

...
Зеленият Ролс ройс“ на Елизабет Тейлър бе продаден на аукцион
Коментари Харесай

Любимият зелен „Ролс ройс“ на Елизабет Тейлър бе продаден за 520 000 долара

Зеленият „ Ролс ройс “ на Елизабет Тейлър бе продаден на аукцион в Ню Йорк, съобщи БГНЕС. Автомобилът е бил закупен от спечелилия търга за 520 000 $. Името на купувача на известната „ Зелена богиня “ – модел „ Сребърен облак II ” от 1960 година, не се оповестява. Очакванията на специалисти бяха, че транспортното средство може да доближи четири пъти по-висока цена.
Колата е била боядисана в зелено по специфична молба на актрисата, защото това е бил нейният обичан цвят. Тя е получила возилото, като подарък през 1960 година, от тогавашния й брачен партньор Еди Фишер. Феновете най-много помнят возилото след блестящата му поява на снимачната площадка на кино лентата " Клеопатра " в Рим. От този модел са създадени единствено 20 коли.
Смята се, че „ Зелената богиня ” е в чудесно положение, с възобновен мотор и нов кожен салон. Зеленият цвят е съответствал и на сватбената рокля на актрисата. Тейлър употребила колата от 20 година, след което тя била закупена от калифорнийския колекционер Карл Кардел. Той обаче е безапелационен, че актрисата няма шофьорска брошура и в никакъв случай не е сядала зад кормилото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР