Зеленият ринг има за цел да свърже над 30 столични

...
Зеленият ринг има за цел да свърже над 30 столични
Коментари Харесай

Ще стартира ли напролет изграждането на Зеления ринг на София?

Зеленият кръг има за цел да свърже над 30 столични квартала и над 250 000 души с композиция от линейни паркове и велоалеи. Ще започва ли през пролетта този план - тематиката разяснява в студиото на " Денят стартира " основният проектант на София Здравко Здравков.

По думите му, първата част на плана към този момент е реалност - от бул. " Шипченски проход ", където ще бъде новата метростанция на третата линия до бул. " Драган Цанков ", където да се свърже с метростанция " Жолио Кюри ". Това значи, че секторът е изцяло гарантиран с дължина от към 2,5 км.



" С този план нашата цел е да създадем едно решение, което да е еднопосочно за тези 30 км. Да има своята обща визия - с места за сядане, да има пешеходни връзки, които да са градско обзавеждане, особено за този план ", изясни Здравко Здравков.

Този план е взаимна концепция на Столична община и частна фондация " Зелена линия ", направен посредством социална поръчка. Средствата за плана са планувани като първият сектор от 2,5 км ще бъде финансиран и със заем. За останалите сектори 82% от трасето са благосъстоятелност на страната и общината, добави още арх. Здравков.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР