Зеленият дървен дракон властва през 2024 г. според източния календар.

...
Зеленият дървен дракон властва през 2024 г. според източния календар.
Коментари Харесай

Кой е най-щастливият цвят в Годината на Дракона?

Зеленият дървен змей господства през 2024 година съгласно източния календар. Официално Китайската нова година ще стартира на 10 февруари и ще продължи до 28 януари 2025 г. 

Символът на идната китайска Нова година е Зеленият дървен змей. Той е единственото митологично животно в целия зодиакален кръг, а също е и знак на нематериалност, мъдрост, мощ, достойнство, чест, шанс и триумф. 

Всички обичаи, традиции и рекомендации са подчинени на волята на най-важния знак и настойник, който ще ги пази през идващите дванайсет месеца - Зеления дървен змей. Това доста капризно и умно творение от легенди и митове тази година ще помогне на смелите и на тези, които желаят да трансформират живота си към по-добро. Затова не се опасявайте да поемате опасности - шансът е на ваша страна, споделят експертите.



Зеленият дървен змей обича ярки, богати цветове, които отразяват смелия му характер. Ето за какво можете да изберете шоколадов колорит, в случай че желаете успокоение. Но светлозеленото и аленото ще бъдат идеалното решение, тъй като те са знаци на живот, шанс, обич и благосъстояние. Изберете всевъзможни тонове - всички те ще са подобаващи и хармонични.

Зеленото ще бъде изключително настоящо през 2024 година, тъй като е цветът на настойника.



Най-щастливият цвят на 2024 година е изумруденозелено.

Този колорит предизвиква растежа и обновяването, в това число личностното развиване и трансформацията. Освен това зеленото е цветът на изобилието и благосъстоянието. Подходящ е за разнообразни стилове, може да бъде освен ослепителен и богат, само че и внимателен и лек. Това е цветът на хармонията и просперитета. Освен това се съчетава добре с други неутрални тонове.

Зеленото е цветът на природата и живота и символизира напредък, развиване и обновяване. През 2024 година той ще има изключително значение, защото Дървеният змей се свързва с силата на растежа и образуването. Зеленият цвят ще ни помогне да укрепим връзката си с природата, вътрешната естетика и мъдрост. Това ще ни подсети за нашия потенциал за напредък и смяна, както и за отговорността ни към околната среда.

Дървеният змей придава още повече топлота и непринуденост на тазгодишната визия. Неговата кафявозлатиста багра ни приближава до естествените материали и земните тонове, придавайки чувство за комфорт и непоклатимост.

Бъдещата гама от разцветки съставлява естествени детайли като гори, планини и реки. Драконът не обича нищо изкуствено, по тази причина обърнете внимание на материите. Изберете естествена коприна, вълна, памук или лен.



Златистожълто и яркочервено

Освен зеленото през 2024 година можем да чакаме и преобладаване на други цветове, които отразяват силата и символиката на Дракона. Това са златистожълто и яркочервено.

Златото в допълнение ще притегли към вас благосъстояние, триумф, разцвет и позитивна сила. Този цвят може да бъде асистент в професионалните инициативи.

Той също по този начин символизира мъдрост и достойнство. Вероятно през 2024 година златистожълтото ще отразява тези Драконови качества и ще бъде известен избор за дизайн и фешън трендове.



Червеното в обичайна китайска просвета се свързва с сила, пристрастеност, мотивация и прелест. Създава ослепителен и запаметяващ се облик, който е много подобаващ за звезди и водачи. Червеният змей също се свързва с власт и мощ.



Синият цвят също има връзки с дракона. Синьото символизира мистичност, успокоение и естетика. Може да се употребява за основаване на контрастност с ярките цветове на митичното творение, добавяйки прелест и грациозност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР