Зелените станаха основен противник на крайнодясната партия Алтернатива за Германия

...
Зелените станаха основен противник на крайнодясната партия Алтернатива за Германия
Коментари Харесай

"Алтернатива за Германия" обяви зелените за основните си опоненти

Зелените станаха главен съперник на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD), уточни през днешния ден Йорг Мойтен, съпредседателят на тази скептична към промените в климата групировка, съобщи организация " Франс прес ".

" Те са нашите съществени съперници, одобряваме ги доста съществено, би трябвало да гледаме съществено на конкурент с подобен резултат ", акцентира Мойтен, водач на листата на крайнодясната немска партия, получила 11 % от гласовете - надалеч след Зелените, събрали 20.5 на 100.

За да изясни тази разлика, той сподели, че неговата партия е била разбрана " неправилно " по тематиката за климата. " Това ни навреди ", уточни Мойтен, като разкритикува тези, които упрекват AfD в отказване на отговорността на хората за климатичните промени.

Става дума за това, че нямаме съответни данни. Никога няма да кажа, че няма климатични промени, провокирани от индивида, само че няма да кажа също, че има такива, уточни Мойтен. Казвам, че се съмняваме, добави крайнодесният политик.

Мойтен счита, че всички политици би трябвало да зачитат правилото за " изгодата от подозрението ".

След притока на мигранти през 2015 година AfD се концентрира върху антимигрантски и антиислямски тематики, които й разрешиха да завоюва близо 13 % от гласовете на парламентарните избори през 2017 година

Съвсем неотдавна крайнодясната партия стартира да се показва като покровител на скептично настроените по въпроса за климатичните промени. Тя пази водачите, като осъжда намаляването на замърсяващите излъчвания, и се подиграва на мобилизацията на младите по въпроса за климата.

Анализ на публичната телевизия А Ер Де след изборите демонстрира, че за немските гласоподаватели страховете, свързани с климата, са се трансформирали в приоритет: 46 % са декларирали, че въпросът е водещ при решението им за кого да гласоподават - скок с 26 пункта спрямо изборите за Европейски парламент през 2014 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (560)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР