Зелените, крайнолевите и някои крайнодесни в Европейския парламент няма да

...
Зелените, крайнолевите и някои крайнодесни в Европейския парламент няма да
Коментари Харесай

Зелените, крайнолевите и някои крайнодесни в ЕП не подкрепят Фон дер Лайен

Зелените, крайнолевите и някои крайнодесни в Европейския парламент няма да поддържат Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия, оповестяват " Политико " и други медии.
 Фон дер Лайен даде обещание пред Екологичен потенциал „ зелено споразумение” за Европа
Фон дер Лайен даде обещание пред Екологичен потенциал „ зелено съглашение ” за Европа

Ще предложа първия европейски закон за климата

Съпредседателят на Зелените Филип Ламбер съобщи, че неговата група не е трансформирала позицията си и отхвърля да поддържа военния министър на Германия.

Председателят на групата на социалдемократите в Екологичен потенциал Ираче Гарсия изиска от немския политик гаранции по отношение на промените . Групата разгласи, че ще организира съвещание по-късно през днешния ден, с цел да реши по какъв начин да подходи на гласуването.

Европейските консерватори също ще изчакат края на дебата.
 Зелените отхвърлят Фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия
Зелените отхвърлят Фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия

Ние не чухме съответно предложение за върховенството на закона

Дачиан Чолош, водач на демократичната " Обнови Европа ", поддържа номинацията, само че към момента не е ясно дали либералите ще гласоподават за Фон дер Лайен.

Евродепутатите от италианско Движение " Пет звезди " оповестиха, че ще гласоподават в поддръжка на Фон дер Лайен . " Лига " на Матео Салвини към момента не е решила по какъв начин ще гласоподава. Според държавен източник двете италиански партии са склонни да я поддържат, в случай че получат сектор стопанска система в еврокомисията.
 Зелените с условия против утвърждение на Фон дер Лайен за началник на Европейска комисия
Зелените с условия против утвърждение на Фон дер Лайен за началник на Европейска комисия

Вчера Фон дер Лайен стартира да лобира измежду политическите партии

От " Национален общ брой " на Марин льо Пен обявиха, че немският претендент няма да получи гласовете им.

Лидерът на Конфедеративна група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица (ЕОЛ/СЗЛ) Мартин Ширдеван разгласи, че няма да поддържат Фон дер Лайен.

Фон дер Лайен се нуждае от поддръжката на 374 депутати в 747-местния парламент, с цел да поеме Европейската комисия. Тайното гласоподаване ще стартира в 19,00 часа българско време. На евроизборите бяха определени 751 евродепутати , само че трима каталунски сепаратисти отсъстват, както и един народен представител от социалдемократите, който е назначен за министър в Дания и към момента няма заместител.

До момента Фон дер Лайен може да разчита единствено на Европейската национална партия, която има 182 места в Народното събрание , както и най-вероятно на либералите, които имат 108 депутати. Но тя се нуждае от повече гласове, някои може да дойдат от социалистите, които са втората най-голяма група в Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР