Зелените коридори“, в които желаещите имат възможност да си поставят

...
Зелените коридори“, в които желаещите имат възможност да си поставят
Коментари Харесай

„Зелените коридори“ за ваксинация в София ще работят и този уикенд

„ Зелените коридори “, в които искащите имат опция да си слагат ваксина против COVID-19, ще работят и тази събота и неделя, оповестиха от Столична община.

Общо в шест изнесени кабинети ще се прави имунизация този уикенд. От 13:00 до 18:00 часа в пет мола - в The Mall на бул. " Цариградско шосе ", " България Мол " на бул. " България ", Мол " Парадайс ", " Сердика център " и " Ринг Мол " искащите ще могат да избират от всички утвърдени от Европейски Съюз ваксини.

От 09:00 до 16:00 часа работи изнесения пункт в Културния дом в кв. " Дружба ". Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилни лечебни заведения, а обезпечаването на имунизациите благодарение на Столичната РЗИ и екипите на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община.

Общо от началото на акцията през уикендите са сложени над 13 00 ваксини. В работни дни имунизации се правят и в общинските ДКЦ-та, където до момента са сложени 14 455 ваксини.

Инициативата за слагане на ваксини в мобилните пунктове стартира за увеличение на броя имунизирани на територията на Столична община по концепция на кмета София Йорданка Фандъкова и Столичната РЗИ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР