Зелените“ измислиха нова схема, чрез която да точат пари от

...
Зелените“ измислиха нова схема, чрез която да точат пари от
Коментари Харесай

С лъжлива дарителска кампания „зелените“ и WWF събират пари

Зелените “ измислиха нова скица, посредством която да точат пари от наивни интернет консуматори, като сами признават, че употребяват част от средствата за образуване на митинги, написа " Труд ".

В онлайн акция на WWF, която е част от обединението, организираща митингите сякаш в отбрана на Пирин – „ За да остане природа в България”, хората се приканват да подаряват месечно сред 10 и 20 лв. за „ запазване “ на Националния парк.

В описанието на акцията „ природозащитниците “ си служат с откровени неистини. За илюстрация на самодейността за събиране на пари са поставили фотография на трактор в гората, който е бил употребен за почистване на провалите при бедственото състояние през 2016 година То бе оповестено от община Банско при преливането на реките Дамяница и Глазне. Целта на този кадър е да се направи подстрекателство за противозаконни дейности в планината. Всъщност машината е била там за укрепителни действия, които де факто избавят имуществото и живота на хората.

Лъжите в „ почтената “ акция не стопират до тук. В описанието на самодейността е операцията, че 48% от Национален парк “Пирин “ са в риск от застрояване след решението на кабинета от 28 декември за смяна в Плана за ръководство на парка. Лъжа, която неведнъж бе оборена както от премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, екоминистъра Нено Димов, по този начин и от редица специалисти по тематиката (виж карето). Един лек прочит на решението
на Министерски съвет както и обвързваните с него закони демонстрира, че никакво застрояване не е разрешено, а само е позволено водохващане за питейни потребности.

Елементарна сметка демонстрира, че в случай че всеки от харесалите фейсбук страницата на „ За да остане природа в България “, а те на са малко, подарява по 20 лева на месец, то за една година в джобовете на жълтопаветните „ еколози “ ще влязат няколко милиона лв.. Доста пари за две подхвърлени неистини.

Като главен претекст за събирането на тези средства, с изключение на митингите, е посочена и потребността от квалифицирана експертна помощи водене на правосъдни каузи.

Практиката обаче демонстрира, че когато на „ зелените “ не им изнася нещо, пускат тъжба против правосъдна такса от 10 лева, а даже и да има дело, то не е от веществен интерес, тъй че адвокатското заплащане за три инстанции няма да е над 3000 лева Тогава остава въпросът за кого са останалите пари?

Истината за държавното решение: Няма да се строи в Националния парк

Лъжата на „ зелените “, която те към този момент осребряват в интернет посредством подправената си акция, бе опровергана неведнъж както на национално, по този начин и на европейско равнище. Министърът на околната среда и водите Нено Димов до момента разгласи десетки пъти, че с измененията в настоящия План за ръководство на Национален парк „ Пирин “ не се разрешава строителство в 48% от територията на парка, каквото е манипулативното изказване на „ зелените “.

Водохващания

Димов, както и останалите специалисти от Министерство на околната среда и водите са безапелационни, че в 48 на 100 от Национален парк „ Пирин “ към този момент е разрешено построяването единствено на водохващания за питейни потребности – нещо, което беше неразрешено до 28 декември, когато бяха признати промените в Плана. Разрешаването на тези уреди бе включено по гледище на общините, които граничат с парка.

Въпреки това „ природозащитниците “ не престават да популяризират лъжата, че ще има поголовни сечи и градежи върху близо 200 квадратни километра – повърхност, която е колкото Пловдив и Варна.

12 дни след корекциите в Плана еврокомисарят по околна среда Кармену Вела разгласи, че българското държавно управление не е нарушило европейското законодателство и че всичко е наред. Но и това не спря „ зелените “, които лъжат, че страната ни е застрашена от наказания от Брюксел поради измененията в Плана.

Целта на новите текстове в документа в действителност е възраждането на зимния туризъм. Досега в Пирин на процедура подобен не можеше да се развива поради рестрикциите, които имаше в Плана. Те не позволяваха построяването на нови спортни уреди в ски зоните „ Банско “ и „ Добринище “, които съставляват 2% от площта на Национален парк „ Пирин “. Сега към този момент там може да се мисли за рационализация единствено на спортната инфраструктура и на нищо друго.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР