Зелените и Християндемократическият съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела Меркел

...
Зелените и Християндемократическият съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Зелените и ХДС договориха продължаване на коалицията в Баден-Вюртемберг

Зелените и Християндемократическият съюз (ХДС) на немския канцлер Ангела Меркел реализираха единодушие да продължат обединението си в югозападната провинция Баден-Вюртемберг, оповестява ДПА.

Осведомителната организация отбелязва, че това е сигнал, че след парламентарните избори в Германия през септември двете партии могат да сформират съдружен кабинет.

Зелените завоюваха

Решението да продължат обединението с ХДС не пристигна елементарно за Зелените. Много партийни членове се надяваха на по-ляво ръководство с присъединяване на социалдемократите и демократичната Свободна демократическа партия.
 Загубата на Меркел на локалния избор може да промени образа на федералната политика
Загубата на Меркел на локалния избор може да промени образа на федералната политика

Това не бе добра изборна нощ за ХДС

Отне два опита на премиера на провинцията Винфрид Кречман от Зелената партия да прокара проектите за коалиция на дълги срещи на партийното управление. В последна сметка 2/3 от управлението на Зелените се съгласи обединението да продължи. Предимно най-младите членове на партията са срещу проектите на 72-годишния министър председател, защото смятат, че партията на Меркел, която понесе сериозна загуба на изборите, към този момент не е сътрудник за пробутване на амбициозни климатични политики.

По-късно ХДС поддържа продължение на обединението със Зелените.

Следващата стъпка е започване на проучвателни диалози в събота преди да се пристъпи към съдружни договаряния.

Изборите в Баден-Вюртемберг и сложиха начало на " суперизборна година " в Германия, където ще се проведат избори в още няколко провинции преди кулминационната точка през септември 2021 година, когато ще се състоят федералните парламентарни избори.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се отдръпва от политиката след 16 година на власт. Въпреки че напоследък изгуби доверие измежду гласоподавателите, ХДС се чака да води още едно национално съдружно държавно управление. Избирателите наподобява не са доста впечатлени от новия водач на ХДС Армин Лашет. Само 19% от германците считат, че той е добър правоприемник на Меркел, което е спад с 3% по отношение на предходното изследване. Анкета демонстрира, че водачът на Бавария Маркус Зьодер е любимец за идващ канцлер на Германия.

Ако федералните избори се организират през днешния ден, консерваторите ще получат 27% поддръжка, което е със 7% спад по отношение на последните избори , до момента в който Зелените ще усилят поддръжката си с 2% до 22 на 100. Социалдемократите остават с непроменени 16%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР