Зеленчуците са едни от най-полезните храни, които можем да сложим

...
Зеленчуците са едни от най-полезните храни, които можем да сложим
Коментари Харесай

Какви опасности крият пакетираните зеленчуци?

Зеленчуците са едни от най-полезните храни, които можем да сложим на трапезата си. Богати на витамини и минерали, те са извор на здраве и хубост. Това важи обаче най-много за пресните зеленчуци, отгледани и съхранявани съгласно условията и с ниско наличие на нитрати и песициди. В идеалния случай – огледани на балкона или в градината ни, био или еко. Зеленчуците, цялостни с нитрати, консервираните и цялостни със захар, както и част от пакетираните зеленчуци могат да навредят на здравето ни. За какво да внимавате, когато избирате пакетирани зеленчуци и какви рискове крият те? Винаги имайте поради:

1.       Срока на валидност
Кой какви зеленчуци и плодове НЕ би трябвало да яде
С потреблението на плодове и зеленчуци би трябвало да се внимава, когато имате проблеми със здравето. Най-често те са противопоказни за хрони...
Прочети повече
Срокът на валидност не е инцидентен. Когато зеленчуците са пакетирани, е по-трудно да разберете пресни ли са в действителност те. Гледайте периода и купувайте, в случай че в действителност са напълно пресни.

2.       Хигиената

Звучи примамливо елементарно да си закупите подготвена свежа салата в пакет. Това икономисва миене и рязане, които могат да са много трудоемки и времеемки изключително при листните зеленчуци. Дали обаче марулките, закупени по този метод, са положително решение? Понякога не се оказват такова. Водещи английски експерти сочат, че заболеваемостта от стомашно-чревни инфекции от време на време се дължи на използването на пакетирани салати. Част от патогенните микроорганизми доста елементарно се прикрепят към листата на салатите и рискът от заразяване с криптоспоридиоза, салмонела или листериоза е напълно действителен. Не може да бъдете сигурни по какъв начин са измити тези зеленчуци, нито какъв брой свежи действително са те. Ако изберете пакетирани зеленчуци, дано те са от компания, на която имате доверие, че в действителност са измити, както е посочено на опаковката. И макар доверието горещо предлагаме да ги измиете, преди да им добавите подправките. Ще отнеме минутка, само че ще ви спести куп здравословни неприятности, средства и терзания. Това е единственото, което следва да ви тормози във връзка с пакетираните зеленчуци. Ако ги измивате в допълнение, те не са рискови.

3.       Производителя
ТОВА са най-подходящите зеленчуци за студените месеци
През зимата би трябвало доста да увеличим количеството на одобряваните витамини и минерали, с цел да запазим здравето си положително, защото тов...
Прочети повече
Винаги е по-добра концепция да закупите свежи артикули, отгледани покрай вас и с минимално наличие на нитрати, в сравнение с пакетирани в другия завършек на света.

4.       Замразяване

В пакети са и замразените зеленчуци. Те несъмнено са по-полезни от консервираните, изключително от тези консервирани, в които са добавени захар, оцветители и прочие. Важно е обаче да са вярно съхранявани и вярно замразени. Най-добро е шоковото заледяване, при което не се образува лед. То разрешава и напълно минимални загуби на потребни субстанции, до момента в който при консервираните храни нормално се губят до 50% от витамините и минералите по време на обработка. Замразените зеленчуци не са рискови, в случай че са в период на валидност, тъй като бактериите умират по време на замразяването и не могат да съставляват заплаха за здравето. Също по този начин замразяването доста редуцира концентрацията на олово, кадмий, пестициди, което също способства за увеличение на полезността на зеленчуците, които консумирате. Ако ще купувате замразени зеленчуци, обърнете внимание на частите в пакета. Ако се слепват, това демонстрира тяхното погрешно или двойно заледяване и не е добра концепция да ги купувате. Също по този начин в никакъв случай не замразявайте наново към този момент размразени зеленчуци, защото вършиме продукта безпаричен на витамини и минерали и губите потвърдените му изгоди за здравето.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР