Зелената зона във Варна ще струва 1 лев на час

...
Зелената зона във Варна ще струва 1 лев на час
Коментари Харесай

Зелената зона във Варна ще струва 1 лев на час и няма да работи събота и неделя

" Зелената " зона във Варна ще коства 1 лев на час и няма да работи събота и неделя. Обхватът й ще бъде до пет часа. Новината заяви за Радио Варна Младен Иванов, шеф на Общинското дружество " Паркинги и синя зона ".

Варненци алармират за голям брой сложени знаци за зелена зона на разнообразни места в града, както и за полагане на пътна маркировка. " Към момента се правят строително-монтажни работи в " Чайка " и в другите подзони на зелена зона, като в този момент се ремонтират самите улици и алеи ", уточни Иванов. 

Със сигнал за положението на улица " Трайко Китанчев " в кв. " Чайка " се обърнаха към Радио Варна живеещи в региона. Улицата е с големи дупки, а се нанася маркировка за зелена зона. " Инвестиционният надзор се прави от Община Варна. Този случай е обследван и е по виновност на изпълнителя, който е коригирал дейностите си и е дал уверението, че това повече няма да се повтаря ", увери Младен Иванов. 

В момента се работи до Курортна поликлиника, сподели още Иванов. " Ще бъдат рехабилитирани пътните настилки, ще бъде положена маркировка и отвесна сигнализация ", добави Иванов. 

Към днешна дата се работи в " Чайка " и другите подзони на зелената зона, като " Чайка " е най-назад, сподели Младен Иванов. Ремонтират се улици и алеи. " Строителите имаха контракти с съответни дати, които се анексираха. Доколкото знам, до няколко месеца ще приключат ", сподели още той. 

Близо 1 милион лв. на година би изгубило сдружението, в случай че през почивните дни не работи и синята зона във Варна. Така отговори Иванов на въпроса дали е допустимо и синята зона да е свободна за паркиране в събота и неделя. Към момента няма предложение за смяна в цените за паркиране в обсега на двете зони в морската столица, сподели още Младен Иванов. 

Дружеството работи върху въвеждането на нови мобилни приложения за заплащане на синя и зелена зона. Те ще са комфортни най-много за чужденците, които ще имат опцията да заплащат престоя си в обсега на зоните с кредитна, дебитна карта или с мобилен телефон (ако обаче той е на български оператор). Очаква се тези приложения да стартират да работят още напролет на тази година, с цел да бъдат налични за летния сезон. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР