Зелената сделка“ има много ясна перспектива – да обеднее средната

...
Зелената сделка“ има много ясна перспектива – да обеднее средната
Коментари Харесай

Нено Димов: „Зелената сделка“ води до обедняване на средната класа

„ Зелената договорка “ има доста ясна вероятност – да обеднее междинната класа, с цел да може да стане подвластна.

Енергийният микс, който имаше България, беше съвършеният и трябваше да бъде непокътнат.

Това съобщи в изявление за БГНЕС доктор Нено Димов, някогашен министър на околната среда и водите в интервала 2017 – 2020 година

Димов е безапелационен, че няма да живеем по-добре със „ Зелената договорка “. „ Тя е инструмент на зелена политика, която е инструмент на обща европейска политика и с цел да стигнем до „ Зелената договорка “ би трябвало да забележим каква е общата европейска политика, която се води от може би към този момент 80 година “, акцентира той, който беше един от участниците в полемиката за бъдещето на енергетиката, проведена от клуб „ Сенатор “.

Под общоевропейска, в действителност, Димов има поради „ мейнстрийма в Европа, на главните, водещи политически партии “, които, по думите му, са основани на един неомарксизъм с дълготрайната цел за унищожаването на капитализма и демокрацията.

„ За да може да унищожите демокрацията, стълбът на демокрацията, това е междинната класа. Тя е самостоятелна до тогава, когато има своя малък фамилен бизнес, когато е стопански самостоятелна. Кой е най-лесният метод да отнемете средствата на междинната класа? През силата. Енергията е на всички места “, означи някогашният екоминистър.

Димов уточни, че повишението на цените на енергийните източници лишава от междинната класа и концентрира парите на едно място, което е или в страната, или в квазидържавни структури. „ Зелената договорка “ има доста ясна вероятност – да обеднее междинната класа, с цел да може да стане подвластна “, безапелационен е той.

Ексминистърът на околната среда и водите дефинира като „ опит за заплашване “ изказванията, че без „ Зелената договорка “ ще настъпят екологични произшествия през 2050 година

„ Един от големите проблеми, които стартират да излизат в Западна Европа, е какво ще се прави с всичките слънчеви паркове, когато излязат от приложимост, тъй като това е един голям боклук “, обърна внимание Димов, като посочи, че в някои страни е отчасти систематизиран даже като рисков боклук.

По думите му, всяка комунистически централно планувана система за стопанска система рано или късно се проваля. „ Тази ще бъде провалена, само че това няма да се случи с оттегляне от „ Зелената договорка “, до момента в който ръководещите, започвайки от Европейската национална партия (ЕНП), през социалистите, либералите и зелените имат болшинство в Народното събрание, тъй като това значи ясно да кажат „ ние се провалихме “, съобщи той.

Според Димов никой няма да направи тази стъпка, тъй като тя е самоубийствена за тези политици. „ Зелената договорка “ ще продължи да се субсидира и да се финансира. Но по този начин или другояче тя има доста по-дългосрочна тактика и от тази позиция тя е сполучлива. Ние обедняваме – това е задачата “, акцентира той.

Бившият екоминистър разяснява, че миксът, който имаше България, е съвършеният микс. „ Ние имахме нуклеарна сила, имахме въглищна сила, имахме ВЕЦ-ове. Това не значи, че някой различен източник, слънчев парк или вятърна мелница, която се пробва да създава ток, не е непотребна. Излишно е да се субсидират тези сила и е ненужно да се санкционират обичайните източници на сила “, съобщи той.

Димов означи, че сега цената на тока на „ Марица – изток “ е към 65 евро и към 260 евро е наказването за това, че създават. „ Как желаете да бъдат конкурентни? То е невероятно “, сподели той.

Димов акцентира, че миксът, който имаше България, трябваше да бъде непокътнат. „ Естествено, че басейнът „ Марица – изток “ рано или късно ще се изчерпи. Естествено, че би трябвало да се търсят други възможности. Естествено, че тези други възможности би трябвало да бъдат разработвани за 30 – 40 година напред и казусът е, че никой не мисли сега за този интервал напред “, добави още той.

Бившият екоминистър добави, че обедняването е плод на зелената политика и на неомарксизма, който е превзема все по-дълбоко Европейския съюз.

„ Това, което би трябвало да създадем, е да имаме дълготрайна тактика, която включва тези съществени източници – въглищна сила, атомна сила, водна сила, газова сила “, заключи Димов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР