Зелената морава винаги прави крайградските зони особено привлекателни. По време

...
Зелената морава винаги прави крайградските зони особено привлекателни. По време
Коментари Харесай

Ето как да се грижите за тревата в жегата

Зелената ливада постоянно прави крайградските зони изключително привлекателни. По време на жегите тя изисква доста повече и по-различни грижи, в сравнение с нормално.

Сушата може да аргументи блестящо оцветяване на тревата. Тя може да избледнее, да изсъхне и да втвърди почвата. Такова място към този момент няма да бъде зелено и привлекателно. За да се избегнат сходни проблеми, специалистите поучават да не косите тревата в жегата, оповестява Metro. И в случай че не може без косене, тогава би трябвало да оставите тревата допустимо най -дълго.

Нужно е да се постъпи по този начин, тъй като по-високата трева засенчва почвата под нея и затова забавя загубата на влага, позволявайки на тревата да наподобява по-зелена за по-дълго време. Ползите от по-високата трева при горещо време могат да се сравнят с джунглата или тропическите гори (разбира се, в доста по-малък мащаб) - по-високите стъбла оказват помощ за основаването на микроклимат под растенията, споделят специалистите.

Ето още няколко съвета, които ще оказват помощ на тревата ви да преживее сушата:

·         Избягвайте ходенето по тревата, в случай че е допустимо

·         Отстранете всички играчки, постелки и мебели от тревата

·         Регулирайте ножовете на косачката за трева до оптималната височина

·         Не обработвайте по време на суша и не подхранвайте

·         Оставете изрязаната трева на моравата.

Когато жегата отшуми и преваляванията отминат, е подобаващ миг за косене на тревата.

Разбира се, по никакъв начин не е прелестно край лятната ви вила да пораства висока трева или да не можете да ползвате моравата, с цел да я щадите по време на жегите, само че в името на природата, би трябвало да се съобразяваме с изискванията и разпоредбите за поддръжка на тревата, споделени от специалистите.

Много по-лесно е да косите постоянно ниската трева. Колкото и да ви е досадно да правите тази активност, по-добре да е регулярна. Но при непоносимите жеги в последния месец, градинарите поучават да постъпваме по описания нагоре метод, с цел да съхраним най-малко малко здравето на моравата.

В противоположен случай цялата ни грижа в предходните месеци ще се окаже безрезултатна. И без това, в жегите всеки гледа да се скрие на сянка и на хладно, тревата няма да е чак толкоз блазнещо място. Нека през това време да обърнем внимание на интериора във вилата, с цел да си осигурим студ и комфорт в жегата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР