"Зелената книга" с участието на българския актьор Димитър Маринов е

...
"Зелената книга" с участието на българския актьор Димитър Маринов е
Коментари Харесай

Български трибагреник на сцената на Оскарите - Зелената книга спечели приза за най-добър филм

"Зелената книга " с присъединяване на българския артист Димитър Маринов е огромният победител на 91-вата гала по раздаването на най-престижните оценки в света на киното - "Оскар ". Лентата беше оповестена за най-хубав филм, а статуетките на екипа връчи холивудската звезда Джулия Робъртс.

Оливия Колман и Рами Малек сграбчиха "Оскари " за най-хубава актриса и най-хубав артист. Колман беше отличена за ролята й на кралица Анна Стюарт във кино лентата "Фаворитката ", а Малек сграбчи статуетка за превъплъщението си във Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия ".

За най-хубав режисьор беше отличен Алфонсо Куарон за кино лентата "Рома ".

Церемония по връчването на премиите "Оскар " в Лос Анджелис стартира с осъществяване на "Куин " с Адам Ламбърт, които раздрусаха залата с частите We will rock you и We are the champions.

Веднага по-късно беше връчена и първата статуетка - Реджина Кинг за най-хубава актриса в поддържаща женска роля за осъществяването й във кино лентата "Ако Бийл стрийт можеше да приказва ".

След това беше връчен наградата за най-хубав документален филм "Free Solo ". Той е отдаден на катерача Алекс Хонълд - единственият в света, искачил без въжета скалата Ел Капитан в националния парк Йосемити в Съединени американски щати.

Екипът Грейк Кенън, Кейт Биско и Патриша Декейни сграбчи "Оскар " за най-хубав грим и прически за кино лентата "Вице ", съобщи Канал 3.

Отличието за най-хубави костюми отиде при Рут Картър, дизайнер на "Черната пантера ".

"Най-после, дадоха ми го. Доста си изчаках... Благодаря за това, че давате опция на дамите да бъдат напред... този Оскар е за 90-годишната ми майка в Масачузец. Майко, ти си същинският супергерой за мен ", сподели Картър, представен от Нова телевизия.

Дженифър Лопес и Крис Евънс връчиха премията за най-хубави декори. Грабнаха я Хана Батлар и Джей Харт за "Черната пантера ". Това е първата номинация за Батлар, която е и първата афроамериканка номинирана в тази категория. За Джей Харт е трета номинация и първи "Оскар ".

За операторско майсторство "Оскар " сграбчи Алфонсо Куарон, който с изключение на режисьор, е и оператор на кино лентата "Рома ". Той завоюва и наградата за най-хубав чуждоезичен филм.

Призовете за звуков монтаж и за звуков микс сграбчи лентата, разказваща живота на легендата Фреди Меркюри "Бохемска рапсодия ".

Последва още една скъпата статуетка за екипа на "Бохемска рапсодия ". Този път награденият бе Джон Отман в категорията за най-хубав монтаж.

В категорията "Най-добър артист в поддържаща роля " победи Махершала Али за превъплъщението му в пианиста Дон Шърли в кино лентата "Зелената книга ". Като музикант от групата на Шърли в лентата се изявява и българинът Димитър Маринов.

Като най-хубав анимационен филм беше отличен "Спайдър-мен: В Спайди-вселената ". Той е фокусиран върху Майлс Моралес - героят, който има сили, близки до тези на Спайдърмен, само че е кадърен да става незабележим и да изстрелва отровно жило, с което да сковава враговете си.

"Оскар " за късометражен анимационен филм взе "Бао ", а за късометражен документален – "Точка. Край на изречението ".

Призът за най-хубави образни резултати отиде при "Първият човек ". А за най-хубав игрален късометражен филм – при "Skin ".

Наградата за най-хубав автентичен сюжет отиде при "Зелената книга ", а за най-хубав приспособен сюжет – при "Черен в клана ".

Шведският композитор Лудвиг Горансон беше отличен в категорията "Най-добра истинска музика " за работата си в "Черната пантера ".

Звездата на международната музикална сцена Лейди Гага завоюва "Оскар " за най-хубава истинска ария за "Shallow " от кино лентата "Роди се звезда ".

Певицата одобри статуетката със сълзи в очите. Малко по-рано тя и екранният ѝ сътрудник Брадли Купър извършиха песента на сцената на "Оскарите " и изправиха публиката на крайници.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР