Зелена светлина за изграждане на железопътната линия Ямбол-Елхово-Одрин и граничен

...
Зелена светлина за изграждане на железопътната линия Ямбол-Елхово-Одрин и граничен
Коментари Харесай

Дадена е „зелена“ светлина за жп линия Ямбол-Одрин, откриха разширението на „Капитан Андреево“

" Зелена " светлина за създаване на железопътната линия Ямбол-Елхово-Одрин и граничен железопътен преход сред България и Турция бе дадена.

Това стана с подписването на Меморандум за съгласие сред България и Турция за железопътен превоз, сред вицепремиера по икономическите политики и транспортен министър Христо Алексиев и посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок.
 Агенция „ Митници “
Церемонията се състоя на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево ".

Преди това двамата откриха нови три ленти за обработка на хладилни товарни камиони и на извънгабаритни товари на пункта. На събитието участваха и вътрешният министър Иван Демерджиев и шефът на Агенция " Митници " Павел Геренски.
 Агенция „ Митници “
" Заради претовареността на всички транспортни коридори в нашия район инициирахме подписването на този меморандум за трансграничен преход. Стартирали сме процедура за неговото планиране и прединвестиционно изследване ", разясни Алексиев.
 Агенция „ Митници “
По негови думи са водени диалози с Европейската комисия, която е склонна да финансира този план, който би трябвало да бъде осъществен в доста бързи периоди. На журналистически въпрос Алексиев отговори, че строителството всъщност може да стартира в околните три-четири години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР