Зелена светлина за избора на нов обществен посредник на Пловдив,

...
Зелена светлина за избора на нов обществен посредник на Пловдив,
Коментари Харесай

Избират нов Омбудсман на Пловдив, комисия ще отсява кандидатите

Зелена светлина за избора на нов публичен медиатор на Пловдив, откакто през днешния ден локалният парламент назначи 7-членен състав на комисия, която ще се ангажира с подбора на фрагменти. След спор и спор за това кой да бъде представител на ГЕРБ в комисията, в последна сметка се одобри предлагането на ръководителя на Общински съвет Атанас Узунов. Седемте членове на краткотрайната комисия за асортимент на фрагменти ще бъдaт - Георги Василев (ГЕРБ), Александър Ракшиев (ПП-ДБ), Стефан Послийски (Съединени за Пловдив), Ерол Съдъков (Браво, Пловдив), Георги Апостолов (Възраждане), Минка Сърнешка (БСП за България) и Димитър Арнаудов (ИТН).
Прочетете още
 Изборът на състав провокира разделяне в групата на ГЕРБ, откакто Йордан Илиев пожела да номинира Слави Георгиев. Между него и вносителя на предлагането Узунов се развихри полемика, която наложи взимането на къса отмора. В последна сметка обаче предлагането на Илиев не беше признато, откакто 11 съветници гласоподаваха “Въздържал се ”, а 16 бяха “против ”.

 Припомняме, че последният опит да се избере омбудсман бе през 2021 година. Тогава имаше 5 претенденти, само че никой не събра нужните 34 гласа – 2/3 от състава на Общинския съвет. Най-много получи Савина Петкова – 29 гласа. На процедура сега Борислав Стаматов към този момент 8-ма година е краткотрайно изпълняващ длъжността. Комисията, определена през днешния ден с поддръжката на 39 съветници, ще има период до 11 октомври да избере нов Омбудсман на Пловдив, който да се грижи за съблюдаване правата и ползите на жителите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР